Bitcoin koers weer boven $27.000, wat zeggen de experts?

Bitcoin heeft het $27.000 level weer veroverd na een fikse daling eerder deze week. Ondanks de rechtszaken van de Amerikaanse Securities & Exchange Commission tegen zowel Binance als Coinbase veert de cryptomunt weer op. Dinsdagavond komt daar nog het nieuws bij dat de tegoeden van Binance US worden bevroren.

Volgens de toezichthouder voerde Binance illegaal effectentransacties uit en verstrekte het bedrijf misleidende informatie aan beleggers. Coinbase zou beleggers hebben misleid over de veiligheid van zijn platform.

De opleving van de koers kan een direct gevolg zijn van grotere spelers op de markt die de dip rond $25.000 wilden kopen. Dat zou uit on-chain verschuivingen blijken. Koersschommelingen hebben ook gevolgen voor speculanten op de cryptomarkt. Volgens Coinglass is er afgelopen 24 uur voor 120 miljoen dollar aan short - en longposities in rook opgegaan.

Wat zeggen de analisten? Eerder hebben we gemeld op basis van Glassnode cijfers dat er direct na het nieuws 10.500 bitcoin is opgenomen bij Binance door klanten. Maar volgens Willy Woo is er nog geen bankrun gaande bij Binance, nog geen abnormale uitstroom van de grootste cryptobeurs op aarde.

Volgens Van de Poppe is er sprake van een "geweldig herstel" van bitcoin en is het zelfs tijd om de regionen $38.000 - $42.000 op te zoeken (op termijn).

Het is zaak dat de gehele cryptomarkt boven deze technische levels komt.

Op moment van schrijven lijkt de koers overigens weer wat te zakken rond $26.800. Op de aandelenmarkt sloot het aandeel van Coinbase flink in het rood (-15%), terwijl de aandelen van MicroStrategy en Block juist stegen, respectievelijk ruim 8% en bijna 4%.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...