Grote order uit Emiraten: $650 miljoen in mining machines

Grote order uit Emiraten: $650 miljoen in mining machines

Phoenix Technology Consultants uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft een megaorder geplaatst.

Ze kopen voor 650 miljoen dollar (561 miljoen euro) aan bitcoin mining machines, zo meldt Coindesk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Megaorder uit Dubai

Het gaat om één van de grootste orders ooit uit de bitcoin mining geschiedenis, zo laat CEO Munaf Ali van Phoenix weten op de World Digital Mining Summit (WDMS) in Dubai.

De levering van de eerste batch machines zal begin 2022 zijn. Daarnaast zal in het derde kwartaal van 2022 nog een tweede bestelling volgen van ruim $2 miljard voor ASIC-chips.

Het mining complex van Phoenix zal een capaciteit hebben van 600 megawatt en dat wordt de komende 18 tot 24 maanden uitgebreid naar 1,4 gigawatt, aldus Ali.

Phoenix Tech is onderdeel van Phoenix Store, de distributeur van Bitmain in het Midden-Oosten.

Gloednieuwe Bitmain miner

Ze zijn daarmee één van de eerste afnemers van de gloednieuwe Bitmain miner die op dezelfde conferentie is gepresenteerd.

De Antminer S19 XP gebruikt de nieuwste 5 nanometer (5nm) chiptechnologie, die sneller en effectiever zijn dan de huidige chips die in de rigs worden gebruikt, en het verbruikt daarnaast ook minder energie.

De rekenkracht wordt geschat op 150 terahashes per seconde (TH/s) met een energieverbruik van 3,1 kilowattuur (kWh).

Ter vergelijking: het vorige model S19 Pro is goed voor 110 TH/s. Deze rig gebruikt 7nm chips en gebruikt ook ongeveer 3,1 kWh. De nieuwe S19XP is dus naar verluidt 36% efficiënter.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan