Nexo reageert op 'lastercampagne'

Nexo reageert op 'lastercampagne'

Nexo overweegt juridische stappen tegen een anonieme Twitteraar. Het bitcoinbedrijf wordt beschuldigd van het stelen van donaties aan goede doelen. De geruchten komen van een anoniem twitter-account genaamd otteroooo.

Nexo is een bedrijf dat hoge rentes aanbiedt voor spaarders. De markt is echter onrustig. Bedrijven met soortgelijke diensten zitten in zwaar weer. Nexo heeft naar verluidt interesse in concurrent Celsius. Tot op heden lijkt het bedrijf zelf dus overeind te blijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat betekent echter niet dat het rustig is rondom de kredietverstrekker. In een reeks van tweets worden mede-oprichters beschuldigd van het stelen van geld van goede doelen.

Nexo reageert met twee blogposts. Een daarvan is een dringen verzoek om het account stop te zetten. In een ander bericht worden de beweringen van de anonieme otter ontkent.

Geruchten

Nexo: "Verschillende anonieme Twitteraccounts gebruiken list en bedrog in een lastercampagne tegen Nexo.'' Het bedrijf denkt dat men wil profiteren met shortposities door de onrust in de markt.

De tweets van otterooo bereikte miljoenen mensen.

Nexo doet zelf ook aan een ronde speculatie: de otter zou uiteindelijk zijn of haar account willen verkopen. Nexo deelde een afbeelding met

Het belangrijkste motief dat Nexo stelt waarom Otter de beschuldigingen heeft gepost, is dat Otter een grote aanhang kan krijgen en het account kan verkopen. Er zou al een bod zijn gedaan van $50.000.

Nexo deelde afbeeldingen van een persoon die probeerde Otter's account te kopen, waarop Otter antwoordt dat ze er minimaal $ 50.000 USD Coin (USDC) voor willen hebben.

Onrust

Nexo biedt tot wel 18% (!) rente aan klanten die hun crypto stallen bij het bedrijf. Verschillende bedrijven (zoals Celsius en Babel) moesten eerder dit jaar al stoppen met opnames. De reden is simpel: er is te weinig liquiditeit om klanten uit te betalen.

Die problemen zijn voorlopig nog niet aan de orde bij Nexo. Maar in dit soort tijdens is het als klant wel belangrijk om de risico's van dit soort diensten goed te bekijken. Die grote rentes moeten ergens vandaan komen...

Nexo stelt dat zij meer dan 4 miljoen klanten hebben. Het bedrijf zou $12 miljard aan assets onder beheer hebben.

Lees meer over:
Bitcoin misdaad Twitter

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties