Handelsvolume in euro duikt naar laagste punt sinds 2016

De euro is niet populair in de wereld van bitcoinhandel. De dollar is ook in deze industrie de dominante valuta op de markten.

Let op! In deze statistieken worden bijvoorbeeld aankopen met euro's bij je lokale bitcoinboer niet meegenomen. Maar je kunt er voor het gemak vanuit gaan dat ook aan die kant van de markt er wereldwijd meer interesse is in kopen of verkopen met de dollar dan met de euro.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Handelsvolume in euro

Volgens data van Kaiko daalt het aandeel van de euro in de bitcoinmarkt flink. Het marktaandeel van de euro in de bitcoinmarkt staat op het laagste punt sinds 2016.

Ook veel Nederlanders op internationale cryptobeurzen handelen met de dollar. Het is simpelweg de dominante valuta op de markt. Het is een van de redenen waarom we op deze website ook de dollarprijs van bitcoin noemen.

Handelsvolume in euro duikt naar laagste punt sinds 2016

Tether 

Een van de oorzaken van de dominantie van de dollar (naast dat het simpelweg de belangrijkste valuta in de wereld is) vinden we bij Tether. De stablecoin heeft een simpel concept: een token die zo nauwkeurig mogelijk de prijs van een dollar moet volgen. In de praktijk ging dat echter al regelmatig mis.

Tether, of USDT, is op de grootste cryptobeurzen altijd betrokken bij de populairste handelsparen. De onrust in de afgelopen dagen zorgde ervoor dat het vertrouwen in Tether echter afnam. De koers van USDT stond 68 dagen onder de grens van een dollar.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...