Hashdex introduceert unieke strategie voor Bitcoin ETF in de VS

Hashdex, een bedrijf gespecialiseerd in crypto activa beheer, heeft zich gemeld in de strijd voor een Bitcoin spot ETF in de Verenigde Staten. In tegenstelling tot recente aanvragen, zal Hashdex zich niet baseren op de overeenkomst voor toezichtdeling van Coinbase. In plaats daarvan kiest het bedrijf ervoor om spot Bitcoin rechtstreeks te kopen van fysieke beurzen binnen de CME-markt.

Een ETF (Exchange-Traded Fund) is een beleggingsfonds dat wordt verhandeld op een aandelenbeurs. De waarde ervan is afgeleid van een onderliggende mand met activa, zoals aandelen, obligaties en grondstoffen. Bitcoin ETF's volgen de waarde van BTC en worden verhandeld op traditionele aandelenbeurzen in plaats van op crypto-exchanges.

Volgens een 19b-4 indiening bij de U.S. SEC door NYSE Arca, is Hashdex van plan spot Bitcoin op te nemen in zijn Bitcoin futures ETF en de naam aan te passen met als nieuwe ticker 'Hashdex Bitcoin ETF'.

Experts zoals James Seyffart van Bloomberg hebben gereageerd op de unieke aanvraag van Hashdex. Seyffart merkte op dat de strategie enkel bestaat uit het uitwisselen van futures contracten voor een equivalent in spot blootstelling, in plaats van directe contante aankopen van beurzen. Mede door druk vanuit verschillende hoeken, zoals de Grayscale rechtszaak, acht Seyffart de kans op goedkeuring door de SEC groter.

Andere specialisten, zoals Nate Geraci en investeerder Alistair Milne, denken dat de strategie van Hashdex bepaalde zorgen van de SEC kan wegnemen omtrent marktmanipulatie en liquiditeit van Bitcoin.

Tot dusver hebben de SEC en haar voorzitter, Gary Gensler, nog niet gereageerd op de stroom van Bitcoin ETF-aanvragen en de mogelijke goedkeuring van een Bitcoin spot ETF dit jaar.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsETF

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...