‘Hedgefondsen blijven ondanks volatiliteit in bitcoin investeren’

Hedgefondsen blijven handelen in bitcoin en crypto. De vermogensbeheerders laten zich niet afschrikken door de recente volatiliteit. Dat blijkt uit een enquête van accountantskantoor PwC.

38% van de ondervraagde beleggingsfondsen geeft aan dat zij investeren in digitale assets. Dat was vorig jaar nog 21%. Naar schatting zijn er wereldwijd nu meer dan 300 hedgefondsen die zich volledig richten bitcoin en/of crypto.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat en meer is te lezen in het Annual Global Crypto Hedge Fund Report 2022.

Risico’s

Het lijkt er niet op dat de huidige koersen en ontwikkelingen dit soort partijen wegjaagt. Sterker nog: volgens John Garvey van PwC mengen steeds meer beleggingsfondsen zich in de strijd om bitcoin.

“De recente ineenstorting van Terra heeft de potentiële risico’s van digitale activa aangetoond. Er zal volatiliteit blijven, maar de markt wordt volwassener en daarmee komen niet alleen veel meer crypto-gerichte hedgefondsen en een hoger beheerd vermogen, maar ook meer traditionele fondsen die de crypto-ruimte betreden”, zegt Garvey.

De grote hedgefondsen lopende deur echter nog niet plat. Het gaat vaak om relatief kleine stapjes in de sector. 57% heeft minder dan 1% van heel hun portfolio in bitcoin zitten. Voor 20% van de hedgefondsen ligt dat percentage echter al tussen de 5 en 50 procent van de activa onder beheer.

De toekomstplannen zijn ook positief: twee derde van de respondenten wil hun portfolio verder uitbreiden.

Niet alleen maar bitcoin

Er is ook een opvallende trend gaande: de meeste crypto hedgefondsen willen meer dan alleen bitcoin. 86% van de crypto-hedgefondsen handelt in BTC. Altcoins als ether, solona en polkadot zijn ook populair.

Het grote probleem voor hedgefondsen is de onzekerheid over de assets. Rondom bitcoin zijn er nog altijd onzekerheden op het gebied van regelgeving. 89% van de geldmanagers geeft aan dat dit een van de grootste uitdagingen is.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...