Het vinden van een bitcoin block is weer wat lastiger geworden

Het vinden van een bitcoin block is weer wat lastiger geworden

Het minen van Bitcoin is weer een klein beetje lastiger geworden, een plusje van 0,95% om precies te zijn.

Het is de zevende keer op een rij dat de moeilijkheidsgraad van het protocol stijgt. Dat is een gezond signaal voor de staat van het bitcoin netwerk, want de rekenkracht is sinds 31 juli met bijna 30% gegroeid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin difficulty stijgt 0,95%

De moeilijkheidsgraad is te omschrijven als de hartslag van het bitcoin protocol.

Een aanpassing van de moeilijkheidsgraad is een ingebakken aanpassing van het bitcoin netwerk die tweewekelijks (om de 2016 blokken) van kracht is.

De moeilijkheid zorgt ervoor dat elke ~10 minuten een nieuw block wordt gevonden met daarin 6,25 BTC.

Omdat ook de rekenkracht blijft stijgen, vinden de mining bedrijven in een sneller tempo nieuwe blokken. Daalt de rekenkracht, dan ligt het tempo lager.

Om een evenwicht te vinden tussen de huidig gestegen computerkracht én de gemiddelde bloktijd van 10 minuten, past de moeilijkheid zich aan.

Sinds blok 705600 op maandagavond 18 oktober is de moeilijkheid aangepast met 0,95% dus. Het is de zevende keer op een rij dat de moeilijkheidsgraad groeit.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin mining difficulty rate

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties