Hoe MicroStrategy winstmaakte in Q1 2023 met bitcoin

MicroStrategy, een bedrijf dat gespecialiseerd is in business analytics software, heeft in het eerste kwartaal van 2023 een winst geboekt dankzij zijn investering in bitcoin. Dat meldt het beursgenoteerde bedrijf in een persbericht.

Het bedrijf, opgericht door bestuursvoorzitter Michael Saylor, bezit momenteel meer dan 130.000 bitcoin, met een gezamenlijke waarde van 3,5 miljard euro. Volgens Saylor is bitcoin de beste manier is om waarde op te slaan en te beschermen tegen inflatie. Hij voegt eraan toe dat MicroStrategy van plan is om meer bitcoin te kopen en te houden voor de lange termijn.

Volgens het financiële rapport van MicroStrategy bedraagt de totale omzet van het bedrijf 147,8 miljoen dollar, wat een stijging van 2,6% betekent ten opzichte van dezelfde periode in 2022. In het eerste kwartaal van 2023 rapporteert de firma een brutowinst van 122,5 miljoen dollar, wat overeenkomt met een brutomarge van 82,9%. Het bedrijf zegt dat de verbetering van de resultaten vooral te danken was aan de stijging van de bitcoinprijs, die in april 2023 een recordhoogte van meer dan 30.000 euro bereikte.

MicroStrategy is een van de eerste grote bedrijven die bitcoin adopteerden als bedrijfsreserve. Sinds augustus 2022 heeft het bedrijf regelmatig bitcoin gekocht met cash en zelfs obligaties uitgegeven om meer geld op te halen voor zijn bitcoinstrategie. Saylor heeft zich ontpopt als een fervent voorstander van bitcoin en heeft andere bedrijven en investeerders aangemoedigd om de cryptomunt te omarmen.

Hij heeft ook gezegd dat hij geen plannen heeft om zijn bitcoin te verkopen, zelfs niet als de prijs zou dalen of als de regelgeving zou veranderen. In het onderstaande fragment maakt hij ook duidelijk waarom hij de voordeel geeft aan bitcoin en niet aan goud.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...