Iconisch bitcoin logo viert twaalfde verjaardag

Het is twaalf jaar geleden dat het iconische oranje bitcoin logo het levenslicht zag. Het was de anonieme gebruiker 'Bitboy' die op het bitcointalk forum een groot aantal logo's deelde. Dat was op 1 november 2010, twee jaar na het uitkomen van de whitepaper van Satoshi Nakamoto.

Het lettertype dat Bitboy voor de 'B' gebruikte is Ubuntu (naar de bekende Linux distributie). Het logo is gepubliceerd onder een creative common licentie en kan daardoor sinds 2010 door iedereen vrijelijk gebruikt worden. Dat is ook wat 'Bitboy' het liefste zag, in de geest van Satoshi Nakamoto die bitcoin ook als open-source software ziet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin journalist Pete Rizzo deelt het heuglijke nieuws met zijn volgers.

Onlangs is de veertiende verjaardag van de white paper gevierd. De titel van de whitepaper: Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System.

In slechts acht kantjes deelde Nakamoto zijn idee in een niet al te moeilijk verhaal. Een aanrader om vandaag (nog eens) te lezen, dus! Je vindt de whitepaper op bitcoin.org, maar ook ín de blockchain en zelfs op overheidswebsites.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...