Illegale bitcoin miners hard aangepakt in Kazachstan

908 totale weergaven

Bitcoin miners wereldwijd hebben te maken met overheidsdruk. Ook in Kazachstan is men druk in de weer met nieuwe regels en richtlijnen voor de opkomende indsutrie,

Met name particulieren, maar ook ongelicenseerde bedrijven en uitgevers van willekeurige tokens of stablecoins moeten oppassen. Kazachstan is een van de landen waar bitcoin miners hun hardware kwijt konden na een exodus uit China. De overheid in China kondigde een strenge aanpak aan. Wat volgde was een stroom naar plaatsen als Canada, de Verenigde Staten en dus ook Kazachstan.

Het duurde echter niet lang voordat het elektriciteitsnet onder druk kwam te staan. Nu moet het zo nu en dan zelfs elektriciteit vanuit Rusland importeren.

Een nieuwe wet gaat in op 1 april 2023. President Kassym-Jomart Tokayev zette zijn handtekening onder de wet genaamd ‘On Combating the Legalization (Laundering) of Proceeds from Crime and the Financing of Terrorism.’

Opbrengsten van bitcoin miners moeten voor 75% direct worden verkocht. Dat moet op vooraf aangewezen cryptobeurzen. Deze regels moeten zorgen voor meer informatie over inkomsten van bitcoin miners. Ook hoopt men op deze manier belastingontduikers te pakken.

Aan het eind van 2022 werd er al een andere bitcoinwet goedgekeurd. Het ging toen om de On Regulating Digital Assets in Kazakhstan- wet. Daardoor komen er onder andere vennootschapsbelastingen voor bitcoin miners. Ook worden er beperkingen ingevoerd qua energieverbruik van de industrie in het hele land.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...