‘Bitcoin hodlers verkopen nu gemiddeld met 42% verlies’

Bitcoiners verkopen momenteel met zo’n 42% verlies. Dat blijkt uit data van Glassnode. Volgens de analisten was het niet zo slecht gesteld met deze specifieke statistiek sinds 2018.

Een hoop bitcoin staat nog stil en komt niet snel in beweging. Gelijktijdig is er een andere trend gaande. De gemiddelde prijs voor een bitcoin aankoop ligt rond $32.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te bedenken dat je dan boven die prijs moet verkopen om quitte te spelen.

Een combinatie van een tegenvallende koers en algeheel marktsentiment zorgt ervoor dat er toch een hoop mensen besluiten hun positie te liquideren.

In tijden van onrust en grote risico’s blijkt bitcoin (nog?) niet de keus voor veel investeerders.

'Bitcoin hodlers verkopen nu gemiddeld met 42% verlies'

Bitcoin miners verkopen spaargeld

Een deel van de bitcoin miners verkocht hun bitcoin. De wereld van mining is een hele harde, het gaat natuurlijk puur om omzet en er is hevige concurrentie. Met de veranderende (energie)prijzen wereldwijd en de relatief lage koers komen sommige bedrijven in de problemen.

Volgens Glassnode verkochten miners netto zo’n 8.000 BTC. Miners zijn de enige partijen die nieuwe bitcoin ontvangen, niemand anders krijgt de nieuwe voorraad in handen. Het is daarom interessant om te kijken wat zij met dit geld doen.

Een deel werd (blijkbaar) geliquideerd om bijvoorbeeld kosten te dekken.

'Bitcoin hodlers verkopen nu gemiddeld met 42% verlies'
Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminers

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...