Illegale wietplantage blijkt bitcoin mining locatie te zijn

In het midden van Engeland is er een klein misverstand geweest tijdens een zoektocht naar wietplantages. De agenten vonden namelijk geen illegale kweek maar een bitcoin mining locatie.

Illegale mining locatie

Alhoewel dat onschuldig klinkt, was de eigenaar van de locatie niet helemaal legaal bezig. Hij heeft namelijk voor duizenden euro’s elektriciteit gestolen om alle mining apparatuur te laten draaien. Dit heeft de politie laten weten aan lokale media.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verder heeft de politie bekend gemaakt dat de mining operatie verdacht veel weg had van een wietplantage. Kenmerken zoals flinke warmteproductie, veel bekabeling en verschillende mensen die per dag langs kwamen heeft de politie doen vermoeden. Na toestemming te hebben gekregen om het huis binnen te vallen kwamen ze er uiteindelijk achter dat het om iets heel anders ging.

‘Het was zeker niet wat we hadden verwacht!’ laat Jennifer Griffin, de hoofd officier van de politie weten. ‘Ik geloof dat het de tweede crypto mining locatie is die we ooit zijn tegengekomen hier in West Midlands’, zo vertelt Griffin.

High-end apparatuur

Bitcoin mining experts hebben de foto’s van de politie bekeken en kwamen erachter dat op verschillende computers de sticker ‘S9 2016’ zat. Hierdoor is het vermoeden groot dat de ruimte vol stond met de populaire AntMiner S9 ASIC’s. Dit zijn snelle computers speciaal gemaakt voor het minen van bitcoin en andere cryptovaluta.

Toch is het nog niet duidelijk hoelang de illegale mining locatie heeft gedraaid. 1 zo’n S9 miner kost zo’n $1,55 per dag aan elektriciteitskosten om te laten draaien. Met een korte rekensom kom je met 100 miners dus al gauw op zo’n 5 duizend dollar per maand aan kosten. Wat de straf voor de verantwoordelijke gaat zijn is overigens nog niet duidelijk.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
minermining