Interesse voor overname van nieuwssite CoinDesk

Nieuwswebsite CoinDesk wordt mogelijk overgenomen. Er is naar verluidt volop belangstelling in een acquisitie van $300 miljoen.

Overnamegerucht

CoinDesk is onderdeel en eigendom van de Digital Currency Group (DCG). Er zouden meerdere potentiële kopers zijn, waaronder private equity-bedrijven, family offices en concurrenten (waaronder Blockworks).

Ook zouden hedgefondsen interesse hebben, maar er is (nog) geen formeel verkoopproces gestart, aldus anonieme bronnen. Het genoemde bedrag van $300 miljoen zou niet hoog genoeg zijn, aldus Semafor.

CoinDesk zorgde vorige maand met goed journalistiek werk voor opschudding in de cryptomarkt. Via een gelekt document werd duidelijk dat de balans van Alameda Research voornamelijk uit FTT-tokens bestond. Dit was de katalysator voor een reels van events, beginnend bij de dump door Binance.

Uiteindelijk viel FTX om, bleek het niet solvabel, verloren honderdduizenden klanten hun tegoeden en daalde bitcoin enkele duizenden dollars.

Naar verluidt verdient CoinDesk ongeveer $50 miljoen per jaar uit advertenties en de conferentie die ze organiseren genaamd Consensus.

Een woordvoerder van DCG weigerde commentaar te geven op het verhaal.

Paraplubedrijf

Opmerkelijk: CoinDesk is onderdeel van DCG. In een brief aan aandeelhouders sprak CEO Barry Silbert over problemen met een van de andere bedrijven van de groep.

Onder andere Genesis Trading werd getroffen door de ineenstorting van FTX. Ze verloren bijna $175 miljoen omdat ze cryptovaluta op de beurs hadden staan voor derivatenhandel. Tevens heeft Genesis Global Capital miljarden aan leningen openstaan bij andere bedrijven van DCG.

Intussen kocht Foundry Digital, een van de andere bedrijven onder de paraplu van DCG, nog wel even twee mining farms op van het failliete Compute North.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws