Analisten kijken naar nieuwe opvallende trends

Het barst op Twitter en YouTube van de populaire analisten met een mening over de bitcoin koers, maar sommigen steken er qua volgers en abonnees echt bovenuit. InvestAnswers is er daar met zijn 443.000 abonnees op YouTube één van en volgens deze mateloos populaire analist staat bitcoin op het punt om aan een koersexplosie te beginnen.

De reden voor dat vermoeden? Het naar boven doorkruisen van de long-term holder realized price door de realized price van bitcoin zelf.

Wat zijn dat precies?

De realized price van bitcoin is de gemiddelde koers waarvoor alle bitcoin voor het laatst van adres zijn gewisseld. Door de jaren heen is dit een belangrijke lijn in de grafiek gebleken voor technische analisten. De long-term holder realized price is een variant op deze lijn.

Deze pakt namelijk alleen bitcoin die 155 dagen of langer op hetzelfde adres geparkeerd staan. Het blockchain-analysebedrijf Glassnode kwam er na onderzoek achter dat de kans zeer klein is dat bitcoin ooit nog in de verkoop gaan als ze voor 155 dagen of meer op hetzelfde adres staan.

Analisten kijken naar nieuwe opvallende trends

Om die reden noemen we dit soort entiteiten binnen de hele industrie long-term holders. Nu zijn we volgens InvestAnswers dus op een punt waarop bitcoin normaal gesproken heel bullish is. Op het moment van schrijven zit er echter nog een klein verschil van 600 dollar tussen de LTH-RP en de RP van bitcoin.

Altijd in juni?

Grappig genoeg zien we dit fenomeen vaker gebeuren in juni. "Het gebeurde in juni 2016, het gebeurde in juni 2019 en gaat het nu gebeuren in juni 2023?", zo vraagt InvestAnswers zich af. De enige reden dat we volgens InvestAnswers geen bullmarkt zagen na de doorkruising van juni 2019 was het uitbreken van COVID-19.

InvestAnswers is in ieder geval vol vetrouwen over deze on-chain indicator. Vergeet echter niet dat hij zich hierbij baseert op één enkele indicator. Er zijn zoveel verschillende manier om het koersverloop van bitcoin in kaart te brengen.

Het afgelopen jaar bleken de macro-economische omstandigheden hier een behoorlijk dominante rol in te spelen. We kunnen niet uitsluiten dat die nog steeds een significante rol in de koers spelen. Puur en alleen op basis van technische analyse of on-chain analyse kun je niet zoveel zeggen over de koers.

Wees dus vooral voorzichtig met dit soort voorspellingen en zet niet je hele hebben en houwen op het spel op basis van on-chain analyse.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....