Investeerders in grote onzekerheid, sentiment zakt naar neutraal terrein

1008 totale weergaven

De Amerikaanse techsector ging op donderdag onderuit, terwijl de dollar omhoog sprong. Als gevolg daarvan ondervond bitcoin ook moeilijkheden en op het moment van schrijven tikt de koers binnen op 29.900 dollar. Wat dat betreft zitten we echt even in een lastige fase voor bitcoin.

Als gevolg van de haperende bitcoin koers is de Fear and Greed Index naar neutraal terrein gedaald.

Wat betekent dat?

Een Fear and Greed Index op neutraal terrein betekent in feite dat investeerders op dit moment ook even niet weten wat ze met bitcoin aanmoeten. Dat lijkt op dit moment ook aardig bij het koersverloop te passen.

Ondanks al het goede nieuws rondom bitcoin lukt het de bulls niet om het heft in handen te nemen. Wat dat betreft lijkt het erop dat de macro-economische realiteit als een blok aan het been van de koers hangt.

Investeerders in grote onzekerheid, sentiment zakt naar neutraal terrein

Op het moment van schrijven zit bitcoin met 50/100 precies in het midden van de index. In feite betekent die score dat er op dit moment geen duidelijk sentiment te bespeuren is.

De markt lijkt echt te wachten op de volgende grote ontwikkeling. Krijgen we in de tweede helft van 2023 te maken met een recessie of weet de Federal Reserve een zachte landing te fabriceren en kunnen we zonder al teveel ellende richting 2024, waarin de bitcoin halving op het programma staat en we mogelijk de Spot Bitcoin ETF krijgen?

Lastige vragen

Dit soort vraagstukken tonen ook aan waarom het zo lastig is om de bitcoin koers op de korte termijn te voorspellen. De financiële markten zijn afhankelijk van een gigantische hoeveelheid factoren, die door niemand volledig te voorspellen zijn. Ook nu zitten we in een situatie waarin de meeste mensen even pas op de plaats maken.

Wat dat betreft is het altijd een ‘goede strategie’ om voor jezelf uit te zoeken welke assets je op de lange termijn wil bezitten. Dan hoeven de koersschommelingen op de korte termijn je niet zoveel te beïnvloeden.

Het is natuurlijk jammer dat we niet iedere stijging of daling kunnen voorspellen. Voor nu lijkt het er in ieder geval op dat bitcoin nog wel even in de range van 29.000 – 32.000 dollar zal handelen. Maar ook dat kan in een oogwenk veranderen als er groot nieuws naar buiten komt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd