Investeerders kopen 50.000 bitcoin in aanloop naar mogelijke kerstrally

Investeerders kopen 50.000 bitcoin in aanloop naar mogelijke kerstrally

Het jaar 2022 laat zich tot en met november karakteriseren door stevige dalingen. Daar laat een groot deel van de bitcoiners zich echter niet door afleiden. In de hoop op een traditionele 'kerstrally' kochten mensen de afgelopen 5 dagen bijna 50.000 bitcoin in. Kunnen we ons opmaken voor een groene kerst?

47.888 bitcoin

Als we de cijfers van Santiment mogen geloven, dan kochten bitcoiners de afgelopen 5 dagen 48.888 bitcoin bij de grootste beurzen. Een getal dat 0,24 procent van de volledige bitcoin supply vertegenwoordigt. Op basis daarvan lijkt het erop dat een grote groep bitcoiners optimistisch is over de decembermaand die voor ons ligt.

Wat dit grote vertrouwen extra opvallend maakt, is dat de industrie momenteel in een extreem donkere fase zit. Waar bitcoin een paar weken geleden eindelijk weer boven de 20.000 dollar uitkwam en leek te herstellen van de ellende, viel ineens FTX om en sloegen de beren weer toe. Vanaf dat moment verloor de bitcoin koers ruim 20 procent van zijn waarde.

Ook opvallend is het gedrag van adressen met 100 tot 10.000 bitcoin. De afgelopen 13 maanden dumpten deze bitcoiners ruim 1,36 procent van alle bitcoin die in omloop zijn. Om daar in de afgelopen 5 dagen een groot deel van terug te kopen. Het vertrouwen lijkt ook bij deze groep weer langzaam terug te keren, getuige de kleine piek in de grafiek.

Op naar een kerstpiek?

Over pieken gesproken, de kerst komt eraan en bij het optuigen van de kerstboom vormt de piek natuurlijk de kerst op de taart. De grote vraag is of ook bitcoin tijdens de kerst een piek mag verwelkomen in de koersgrafiek. Historisch gezien is december een goede maand voor bitcoin.

Denk bijvoorbeeld aan de decembermaand van 2017 die bitcoin destijds naar zijn all-time high van 20.000 dollar bracht. Met het verleden in het hoofd lijkt een groep bitcoiners nu in te zetten op een herhaling van die succesvolle decembermaand.

Een koers van 20.000 dollar zou al betekenen dat bitcoin vanaf de huidige koers van ongeveer 16.500 dollar een stijging van 21,2 procent doormaakt. Die manier van denken maakt bitcoin voor velen nu ook een interessante investeren. Als bitcoin terugkeert naar de all-time high van 69.000 dollar pak je vanaf hier zelfs een rendement van 418 procent.

Lees meer over:
Bitcoin bullish bitcoin koers

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties