Investeerders steken $14,4 miljoen in cryptofondsen tijdens koersdip

Professionele beleggers hebben de afgelopen week 14,4 miljoen dollar in cryptofondsen gestoken. Dat blijkt uit het wekelijkse rapport van Coinshares, zelf een aanbieder van beleggingsproducten in deze markt.

Professioneel geld naar crypto’s

Er is natuurlijk veel over geschreven: de dip van bitcoin en andere crypto’s. Bitcoin is op moment van schrijven hersteld boven de $36.000 na een dip naar $32,951 op de Bitstamp grafiek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opvallend genoeg laat de instroom van investeerders juist een bescheiden plusje zien na vijf opeenvolgende weken van een min (zie de onderstaande grafiek).

Let op, dit zijn geaccrediteerde professionele beleggers en is géén retailgeld waarover Coinshares over rapporteert. Ook is het geen allesomvattende selectie van de markt, maar een gedeelte ervan.

Investeerders steken $14,4 miljoen in cryptofondsen tijdens koersdip
bron: Coinshares

Geheel rechts op de bovenstaande grafiek staat een plusje in de week van 15 tot en met 21 januari 2022.

Volgens de opstellers van het rapport liet bitcoin behoorlijk wat prijszwakte zien, maar zien beleggers het huidige prijsniveau als een koopkans. Het merendeel van het geld vloeide naar bitcoin, blijkbaar de eerste keuze in tijden van correcties.

Momenteel staat de koers ~47,7% lager dan de all-time high van 10 november 2022 toen de koers naar $69.010 schoot.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsfondsen

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...