Investeringslegende Kevin O’Leary: ‘Dit zijn de momenten waarop je kansen moet grijpen’

De Amerikaanse inflatie baart momenteel iedereen in de financiële wereld zorgen. Komende week is het woord weer aan de Federal Reserve om de nieuwe rentestand voor de Amerikaanse dollar te bepalen. Het is een moment waar de markt momenteel angstig naartoe leeft, maar volgens investeringslegende Kevin O’Leary bieden dit soort omstandigheden juist kansen.

Niet het moment om naar de uitgang te rennen

Na de bekendmaking van de Amerikaanse inflatiecijfers op dinsdag 13 september beleefden de grote beursindices hun slechtste dag sinds juni 2020. Ook bitcoin kreeg behoorlijke tikken te verwerken na de tegenvallende inflatiecijfers. Die betekenen namelijk dat de Federal Reserve komende woensdag harder gaat ingrijpen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Kevin O’Leary is dit echter juist niet het moment om naar de uitgang te rennen. De investeringslegende en hoofdrolspeler in de televieserie Shark Tank, is ervan overtuigd dat dit de momenten zijn om kansen te pakken.

“De volatiliteit is terug. Als je een investeerder bent, dan is het beste wat je hier wellicht kunt doen, omdat het onmogelijk is om de exacte bodem te voorspellen, om op dagen als deze kansen te pakken en assets te kopen die jij aantrekkelijk vindt”, aldus O’Leary over de dalende koersen.

O’Leary koopt chips

De chipmarkt heeft in 2020 en 2021 een grote bullmarkt doorgemaakt, maar heeft het in 2022 zwaar. Vanaf het begin van het jaar is de iShares Semiconductor ETF 35 procent van zijn waarde verloren en dat heeft een hoop grote chipmakers in bearmarkt-terrein geduwd.

O’Leary ziet dit juist als een kans om tegen relatief goedkope koersen te investeren in een sector waar hij een grote toekomst voor voorspeld. Ook bitcoin heeft momenteel zijn interesse, want eerder gaf O’Leary nog aan een paar keer ‘de dip’ gekocht te hebben.

De kans is dan ook aanwezig dat de investeringslegende tegen de huidige koers, die alweer enige tijd rond de 20.000 dollar zweeft, heeft ingekocht. Op de momenten dat iedereen bang is, kopen de slimme mensen juist in.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.