Italiaanse bank UniCredit draait verbod op handel in bitcoin terug

370 totale weergaven

De Italiaanse bank UniCredit draait hun verbod op handel in bitcoin (BTC) terug.

UniCredit is een internationale bankgroep met het hoofdkantoor in Milaan. De Italiaanse bank kwam eerder dit jaar naar buiten met een opvallend bericht. Klanten van de bank mochten niet handelen in bitcoin. Tenminste, als je je rekening wil houden. Deze maatregel lijkt inmiddels weer teruggedraaid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de praktijk zou dit betekenen dat klanten die geld sturen naar cryptobeurzen toegang tot hun bankrekening kan worden ontzegd. Dat kan natuurlijk nog steeds,

Op de website van UniCredit Italia is te lezen dat het bedrijf niet zelf actief investeert in cryptocurrency's (of virtuele valuta). Dat geldt voor diensten aan hun klanten en voor henzelf. Uiteraard geven ze aan dat ze de Europese richtlijnen volgen.

Reactie

Blijkbaar is de bank al vrij snel teruggekomen op hun eerdere beslissingen. Een grappenmaker besloot een lauwerkrans op te hangen bij een kantoor van Unicredit.

Het lijkt er sterk op dat UniCredit terug kwam op hun eerdere beslissing door het tegengeluid. Het is helder dat het bedrijf er op Twitter flink van langs kreeg, maar dat is bij veel bedrijven het geval als ze een minder populaire beslissing nemen.

Klanten van UniCredit die bezig zijn met bitcoin kunnen voorlopig rustig ademhalen. Tegelijkertijd is dit wel weer een waarschuwing: de bank kan bepaalde bezigheden met je geld afsluiten.

Lees meer over:
bankBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...