Jason Pizzino: ‘Bitcoin vormt basis voor nieuwe bullmarkt’

Volgens de populaire analist Jason Pizzino is er een gigantische trendverandering op komst voor bitcoin. Aan zijn 283.000 abonnees op YouTube legt Pizzino uit dat bitcoin op dit moment het zogenoemde Wyckoff accumulatie-schema volgt, wat suggereert dat het momenteel een basis vormt voor een nieuwe bullmarkt.

Laatste fase

Als zijn analyse klopt, dan zit bitcoin momenteel in de laatste fase van het accumulatie-schema, wat zou betekenen dat er op korte termijn flinke koersstijgingen aankomen.

"Dit is het volgende grote stukje van de puzzel terwijl we richting fase E gaan. Ik wil nog 1 of 2 weken bevestiging in de grafiek [...] het is nu vooral belangrijk dat we over de koers van 42.000 dollar heengaan", aldus de analist.

Op het moment van schrijven handelt bitcoin op ongeveer 28.300 dollar, waarmee die koers van 42.000 dollar dus nog behoorlijk ver weg lijkt. Pizzino denkt dan ook niet dat het allemaal heel snel zal gebeuren.

"Of ik denk dat we er morgen al zijn? Nee. Laten we vooral rustig blijven. We moeten nog altijd de koers van 30.000 dollar testen en daar blijven. De bearmarkt loopt op zijn einde, maar we zijn er nog niet", aldus de analist.

Sterke aprilmaand in aantocht?

Als hij naar april kijkt, dan is hij wel optimistisch over de koers. Het is volgens Pizzino niet onwaarschijnlijk dat bitcoin deze maand over de 30.000 dollar heengaat. Al kan het volgens hem nog wel lastig worden om de weerstanden bij 32.000 en 34.000 dollar te breken.

"Maart is een fenomenale maand geweest [...] dat is waarom ik denk dat april weleens de maand kan zijn waarin we de 30.000 dollar en de koersen net daarboven testen, daar ligt ook de steun van januari 2022. Dat gaan een sleutelzone worden", zo gaat Pizzino verder.

Zeker op de helft van de all-time high, rond de 34.500 dollar, verwacht Pizzino een hoop weerstand voor bitcoin. Tot en met de koers van 40.000 dollar gaat het om die reden lastig worden volgens hem. Daarna is de hype mogelijk alweer terug en kunnen we echt omhoogkijken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....