Bodem bereikt? Jim Cramer zegt dat crypto geen waarde heeft

De presentator van het CNBC-programma Mad Money heeft zijn mening over cryptovaluta drastisch herzien. Het is waardeloos. Sommige analisten vatten het op als een omgekeerde voorspelling: de bodem is bereikt.

Crypto implodeert

Jim Cramer verandert nogal eens van mening over crypto. Hij denkt nu dat de marktwaarde van alle cryptovaluta nog veel verder onder de $1.000 miljard zal zakken, want “er zit geen echte waarde in.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij was te gast bij zijn CNBC-collega van het programma Squawk Box om zijn mening te geven over de financiële markten en de macro-economische omstandigheden in de VS.

Cramer is een meme geworden binnen de cryptogemeenschap. In zijn programma Mad Money deelt de presentator zijn expertise op het gebied van financiële markten. De investeringstips die geeft voor aandelen en crypto zitten vaak nogal ver uit de richting of er gebeurt precies het tegenovergestelde van wat hij voorspelt.

Deze gave om niet te kunnen voorspellen en zijn haat-liefdeverhouding met cryptovaluta hebben hem een bijzondere status op cryptotwitter opgeleverd.

Bij een aflevering van het programma Squawk Box ging Cramer ouderwets tekeer tegen cryptovaluta. Iedere assetcategorie heeft het nu zwaar, begon hij.

“Degene waar ik het meest in ben geïnteresseerd is crypto,” zegt Cramer. “Crypto lijkt echt te imploderen. Het ging van $3 biljoen naar $1 biljoen. Waarom zou bij $1 biljoen ophouden? Er zit geen echte waarde in.”

Geen financieel advies

Twee maanden geleden riep Cramer nog heel andere dingen. Bijvoorbeeld over Ethereum.

“Ik denk dat Ethereum fantastisch is. Ik geloof erin. Ik denk dat je makkelijk 35-40% kunt halen,” zei hij in april in een andere CNBC-show over het verwacht rendement op de tweede cryptovaluta in marktwaarde.

De meme op Twitter is dat Cramer zo slecht is in het voorspellen van de markt, dat je gerust exact het omgekeerde kunt doen om echt winst te maken. De Ethereumvoorspelling van eind april zou met de inverse Jim Cramer-methode nu bijna 60% winst opgeleverd hebben. Geen financieel advies.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsupdate