JP Morgan speculeert op lagere bitcoin prijs: ‘Tussen $24.000 en $36.000’

Marktanalist Nikolaos Panigirtzoglo van JP Morgan bleek (onbedoeld) in april goed te zitten. Hij waarschuwde op 21 april, één week na het bereiken van de all time high, dat de koers aan kracht aan verliezen was.

Mei kleurt dieprood, biedt juni meer groen?

Sindsdien is de koers aardig geduikeld tot $30.000 en van een serieus herstel is nog amper sprake. Vorige week deed de baas van Panigirtzoglo, ceo Jamie Dimon, er nog een schep bovenop. Dimon, die bitcoin ooit omschreef als regelrechte fraude, ontraadde klanten openlijk om in het digitale goud te investeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Weet Dimon meer dan wij? Dat blijft speculeren. Het feit is dat zijn analist Panigirtzoglo een 'bearish' outlook heeft gepubliceerd over bitcoin. Het moment is saillant, want de cryptomunt likt nog haar wonden: de maand mei stond in het teken van een correctie van 38%. De slechtste mei maand sinds 10 jaar tijd.

JP Morgan speculeert op lagere bitcoin prijs: 'Tussen $24.000 en $36.000'

Volgens Panigirtzoglo is de pijn nog niet uit de markt en is de koers overgewaardeerd. Een daling naar een niveau van $26.000 zou een goed signaal zijn. Daarvoor is een shake-out van nog meer retail beleggers nodig. Vanaf $26.000 kan bitcoin weer een springplank gaan vormen voor een nieuwe sprong omhoog.

In zijn ogen heeft het gedoe rondom het energieverbruik van het bitcoin protocol het sentiment geen goed gedaan. Hij zegt in zijn notitie:

'We hebben weinig twijfel dat de huidige boom & bust cyclus het vertrouwen onder institutionele investeerders geen goed hebben gedaan. Zodra bitcoin volatieler blijft dan bijvoorbeeld goud, is dat een streep door de rekening voor die eerste. Het tast de aantrekkelijkheid van bitcoin aan.'

Vooropgesteld: de koersdip is gretig gekocht door actieve handelspartijen zoals hedgefondsen en assetmanagers, maar de analist doelt op lange termijn investeerders zoals verzekeraars, pensioenfondsen en universiteiten.

Koersdoel van $146.000

De nieuwe uitspraken van de analist staat in scherp contract met het nu onbereikbare prijsdoel van $146.000 van JP Morgan eerder dit jaar. Op de middellange termijn worden de kaarten anders geschud en moet de koers eerst weer eens boven de $40.000 geraken voor meer vertrouwen.

Ondertussen heeft de grootbank wel een bitcoin fonds geopend voor vermogende klanten. Dus in die zin staat de deur voor bitcoin nog wel degelijk open. Je kunt ook wel vermoeden dat een lagere koers in het belang van JP Morgan is, want dat is aantrekkelijker om groots in te kopen.

Het bearish standpunt krijgt steun van beleggersveteraan Peter Brandt, getuige een recente tweet waar hij een nieuwe correctie voor bitcoin verwacht.

Onder meer fundamenteel analist Willy Woo reageert op Brandt en komt vandaag met een uitgebreid draadje waarom bitcoin er on-chain er positief bij staat. Lees daarover meer in de Bitcoin on-chain update van vandaag. Want Woo ziet fundamenteel wel degelijk de nodige lichtpunten voor de toekomst.

Ook de Nederlandse technisch analist en trader Crypto Ed verwacht binnenkort wat vuurwerk voor BTC. Maar hij waarschuwt tegelijkertijd: blijft een doorbraak uit, wat het geval is, dan is dat slecht nieuws.

Ook podcaster en trader Lark Davis ziet een driehoek vormen op de daggrafiek. Hij verwacht een uitbraak later deze week, maar we weten inmiddels dat de markt doet wat ie wilt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
JP Morganprijs

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!