JPMorgan zet deur op kier voor Bitcoin: ‘Eigen handelaren zijn er ook mee bezig’

Gerucht: De Amerikaanse bank JPMorgan Chase zet de deur op een kier voor bitcoin (BTC). De bank laat weten dat ze openstaan voor het aanbieden van bitcoin services als daar vraag naar is.

Volgens CNBC-verslaggever Hugh Son zijn mensen intern ook al bezig met bitcoin. Hun eigen handelaren pakken regelmatig bitcoin grafieken erbij. Zij beginnen volgens Son te 'watertanden van de volatiliteit en de grote stijgingen'.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daniel Pinto van JPMorgan denkt dat de echte behoefte er nog niet is, maar dat dat moment er wel gaat komen. Het lijkt een kwestie van tijd.

Bitcoin diensten

Het is voorlopig nog een gerucht en geen zekerheid. Maar een partij als JPMorgan kan vooral een rol spelen in de wereld van grote bedrijven en investeerders die liever met een vertrouwde derde partij in zee gaan voor hun bitcoin diensten. Partijen als Coinbase staan er wat dat betreft al goed op in de industrie, dus de vraag is welk gat in de markt de bank nog kan vinden.

JPMorgan trok vorig jaar Coinbase en Gemini (een andere grote beurs) aan als klanten.

Stap richting bitcoin

JPMorgan is niet het eerste en waarschijnlijk niet het laatste bedrijf die de deur openzet voor services rondom bitcoin. Banken kunnen er op korte termijn zelfs voor aankloppen bij een partij als Visa. De betaalverwerker is bezig met software waarmee banken direct kunnen starten met het aanbieden van handel en de koop/verkoop van BTC.

Uber gaf deze week aan ook open te staan voor bitcoin betalingen, als er vraag naar is. Ze zijn echter niet van plan snel eigen geld in BTC te stoppen. Iets wat MicroStrategy en Tesla inmiddels wel hebben gedaan.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsJPMorgan

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)