Kan bitcoin aan een nieuwe opleving beginnen of gaan we corrigeren?

1290 totale weergaven

Bitcoin kan volgens Aayush Jindal van Newsbtc aan een nieuwe opleving beginnen als het erin slaagt om de koers van 26.600 dollar te doorbreken. Daar ligt volgens Jindal op dit moment een belangrijke weerstand. Momenteel handelt bitcoin op een koers van 26.400 dollar en staat het voor de afgelopen 24 uur op een daling van 2,14 procent.

De digitale munt begon aan een versie correctie nadat het er niet in slaagde om de weerstand van 27.400 dollar te doorbreken.

Belangrijke steun?

Op dit moment lijkt de belangrijkste steun volgens Jindal rond de koers van 26.200 dollar te liggen. Dat is het koersniveau dat we vinden bij het zogenaamde 61,8 Fibonacci-retracement niveau van de opwaartse swing van 25.368 dollar naar 27.368 dollar.

De eerstvolgende weerstand naar boven komen we tegen op 26.580 en 26.600 dollar. Een sluiting boven de 26.600 kan de koers weer verder omhoog sturen.

Kan bitcoin aan een nieuwe opleving beginnen of gaan we corrigeren?

Alles bij elkaar blijft het echter belangrijk om te beseffen dat dit slechts technische analyse is. Er zijn nog vele andere factoren die de koers kunnen beïnvloeden, waaronder on-chain analyse en natuurlijk de macro-economische omstandigheden. Bitcoin is een asset die inmiddels opereert op het financiële wereldtoneel en daar komt relatief veel bij kijken.

Correctie op komst?

Als bitcoin er niet in slaagt om de koers van 26.600 dollar te doorbreken, dan is er volgens Jindal een relatief grote kans op nieuwe correcties. De eerste grote steun aan de onderkant komen we dan op 26.200 dollar tegen. Als de bulls die ook verliezen van de bears, dan moeten we naar de koers van 25.840 dollar kijken.

Mocht die steun ook niet voldoende zijn, dan is het helaas tijd om de 25.400 dollar in beeld te brengen. Alles bij elkaar is het technische plaatje van bitcoin op dit moment even niet heel bullish, maar zoals eerder gezegd hoeft dat niet veel te betekenen.

Macro-economisch gezien is de situatie echter ook niet heel solide momenteel. De inflatie is nog altijd een stuk hoger dan gehoopt en dat betekent dat centrale banken de rente waarschijnlijk nog relatief lang op dit verhoogde niveau moeten houden, wat geen positieve ontwikkeling is voor de bitcoin koers.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....