Katie Stockton: “Bitcoin gaat ethereum overklassen de komende maanden”

Het gaat even niet lekker op de markt en bitcoin maakte na het FTX-schandaal van anderhalve week geleden een schuiver van ongeveer 25 procent. De ellende lijkt nog niet voorbij, maar als het aan Katie Stockton van Fairlead Strategies ligt, dan gaat bitcoin een relatief sterke periode tegemoet.

Bitcoin versus ethereum

De oprichter en managing partner van Fairlead Strategies, verwacht dat bitcoin de komende maanden vooral gaat presteren ten opzichte van ethereum. Uiteindelijk is bitcoin de asset waar het allemaal om draait en als de speculatieve bubbel leegloopt, dan zien we dat de interesse in altcoins als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarmee is ook meteen het grote verschil tussen bitcoiners en altcoiners duidelijk. Mensen die bitcoin kopen, doen dat omdat ze dat het beste alternatief achten om hun vermogen in te bewaren. Altcoiners stappen vooral in om uiteindelijk met meer fiatgeld uit te stappen. Bitcoiners daarentegen zien het grotere plaatje en proberen vooral meer bitcoin te verzamelen.

Katie Stockton:

Stockton voorspelt nu op basis van de bovenstaande technische analyse dat bitcoin de komende maanden terrein wint ten opzichte van ethereum. Het kan best zijn dat het hele FTX-drama hieraan bijdraagt en veel mensen doet inzien waar de revolutie die Satoshi Nakamoto in 2009 begon echt om draait.

De baas over je eigen vermogen

Met bitcoin is het mogelijk om volledig de baas over je eigen vermogen te zijn. Je kunt je bitcoin bewaren op een manier zodat geen enkele gecentraliseerde macht erbij kan. Dat is de grote kracht van bitcoin en het is een goede zaak dat veel mensen zich dat nu realiseren.

Na het omvallen van FTX zijn er in recordtempo bitcoin van de beurzen verdwenen en naar eigen wallets gestuurd. Het is te hopen dat dit niet nog meer problemen veroorzaakt bij andere beurzen, want het zou een ramp zijn als er meer grote partijen omvallen.

Aan de andere kant kan dat alleen gebeuren als beurzen met papieren bitcoin werken en daarmee dus sjoemelen met de schaarste van bitcoin. Voor de gezondheid van bitcoin is het op de lange termijn alleen maar goed als frauduleuze partijen van de markt verdwijnen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....