Klanten Bitzlato kunnen nu 50% van hun bitcoin opnemen

Na enorm tegenwind kunnen de oprichters van cryptobeurs Bitzlato nu weer goed nieuws delen: klanten kunnen toegang krijgen tot hun geld.

Platform weer open

Bitzlato was lange tijd een onbekende naam in de cryptospace. Totdat de Amerikaanse autoriteiten ineens vol bombarie bekend maakten dat ze de grootaandeelhouder hadden opgepakt.

Het platform zou gelieerd zijn aan witwaszaken en de financiering van Russische illegale praktijken. Volgens de aanklagers heeft het bedrijf sinds 3 mei 2018 meer dan $4,5 miljard aan cryptotransacties verwerkt. $700 miljoen daarvan zouden te maken hebben met illegale transacties, waaronder ransomware betalingen.

Begin februari werd al gecommuniceerd dat het plan was om een doorstart te maken en klanten toegang te geven tot 50% van hun deposito’s.

Bitzlato maakt nu bekend dat dit gebeurt. Klanten kunnen dus hun bitcoin van het platform afhalen. De beurs deelde het nieuws via Telegram. En zoals twee maanden geleden al werd gecommuniceerd: het gaat om maximaal 50% van het bedrag waar de klanten origineel recht op hadden.

Men moet hiervoor het Telegram-bot ‘bz_phoenix_bot’ gebruiken. De beurs roept de gedupeerde klanten op om het platform een handje te helpen. Ze moedigen gebruikers aan om op de knop ‘Support Bitzlato’ te klikken tijdens het verwerken van hun opnames. Dit zal het team van de beurs helpen om voor iedereen de orders te kunnen verwerken.

Bitcoin-only

Alle opnames van Bitzlato zijn in BTC, aangezien de beurs al zijn altcoins in bitcoin heeft omgezet toen het Amerikaanse ministerie van Justitie het platform sloot. De reden voor de sluiting zijn vermeende witwaspraktijken, onder meer vanuit ransomware-groepen.

Omdat de beurs niet aan KYC deed, trok het “criminelen en fraudeurs aan en daarmee tal van illegale transacties” aan. Onder andere de Russische darknet-marktplaats Hydra wordt gelinkt aan de beurs.

Hydra Market is inmiddels overigens ook al gesloten. In april 2022 haalden de Amerikaanse en Duitse autoriteiten deze website succesvol offline.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...