Klanten van Five Star Bank kunnen bitcoin kopen vanaf bankrekening

375 totale weergaven

Five Star Bank heeft de deuren geopend voor klanten die bitcoin willen kopen. Door een samenwerking met het tevens Amerikaanse NYDIG is er een nieuwe investeringsoptie toegevoegd aan de bankaccounts.

Bitcoin kopen bij bank

De bank is een dochteronderneming van Financial Institutions, op de Nasdaq genoteerd als FISI. NYDIG staat voor New York Digital Investment Group. Ze leveren software en custodial diensten voor banken, verzekeraars, pensioenfondsen en financieel dienstverleners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De samenwerking was vorig jaar al aangekondigd, maar nu is het platform ook daadwerkelijk gelanceerd. Volgens het persbericht is het “één van de eerste financiële instellingen in de VS waar klanten veilig bitcoin kunnen kopen, verkopen en vasthouden.”

Five Star Bank is "een community bank van $5 miljard" die een breed scala aan diensten aanbiedt. Particulieren, gemeenten en bedrijven kunnen op ongeveer 50 locaties terecht voor kredieten.

Klanten van Five Star Bank kunnen nu via de mobiele app van de bank bitcoin kopen, zonder dat de klant zich druk hoeft te maken over de custody. Enerzijds maakt dit bitcoin als activaklasse heel toegankelijk, maar anderzijds is daarmee wel het idee van 'trustless geld' verdwenen.

NYDIG

NYDIG is een dochteronderneming van Stone Ridge, een vermogensbeheerder met meer dan $12 miljard in beheer. Ze verkopen al enkele jaren met succes hun whitelabel software.

Naar verwachting is de investeringsoptie via Five Star Bank aan het einde van het tweede kwartaal voor alle rekeninghouders toegankelijk.

NYDIG beloofde vorig jaar honderden banken aan bitcoin te helpen. Eerlijk is eerlijk; ze zijn goed op weg. De laatste maanden regende het persberichten en aankondigingen. Zo ook eerder deze week nog, toen NYDIG ook Flushbank aan haar klantenbestand mocht toevoegen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNYDIG