Waarom de lange-termijn houders van bitcoin weigeren te verkopen

Bitcoin Hodl

Ondanks een all-time high van $73.000, bleven de lange-termijn houders van bitcoin hun investeringen vasthouden. Dit wijst op een aanhoudend vertrouwen in het herstel van de cryptocurrency. Volgens data van CryptoQuant en een analyse van on-chain analist Axel Adler Jr, gepubliceerd op X op 11 mei, hebben deze lange-termijn investeerders hun posities gehouden, zelfs toen de bitcoin koers de afgelopen maanden erg aan het schommelen was.

Recente dalingen bitcoin koers

In de afgelopen twee maanden is de prijs van bitcoin gedaald, waarbij het moeite had om het opwaartse momentum vast te houden. Dit kwam voornamelijk door macro-economische factoren, waaronder zorgen over mogelijke renteverlagingen door de Federal Reserve.

Gedurende deze periode bereikte bitcoin een recordhoogte, waarbij lange-termijn houders 1,3 miljoen BTC verkochten toen de prijs boven de $73.000 uitkwam.

Opvallend is dat de investeerders klaar lijken te staan om te profiteren van deze verwachte lokale bodem, met ongeveer 1,3 miljoen BTC in kasreserves. Axel Adler Jr. benadrukte ook dat dit een goed moment kan zijn voor een flinke marktcorrectie, die waarschijnlijk de minder serieuze crypto investeerders zal wegjagen.

Historische gegevens tonen aan dat korte-termijn houders winst hebben genomen op verschillende niveaus—$28K, $44K, en $72K—maar er vond alleen een diepe correctie plaats in augustus-september vorig jaar.

https://twitter.com/AxelAdlerJr/status/1789207259106451614

Recente economische indicatoren en hun impact op crypto

De index voor consumentensentiment van de Universiteit van Michigan daalde naar 67.4 in mei van 77.2 in april, en bereikte een dieptepunt van zes maanden, wat ook onder de marktverwachtingen was. De inflatieverwachtingen voor het komende jaar zijn gestegen naar 3,5%, van 3,2% in april, met een lichte stijging ook in de vijfjaarlijkse vooruitzichten.

De komende week zijn er belangrijke economische evenementen zoals de Producer Price Index (PPI), Consumer Price Index (CPI) en een toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell, die verder invloed kunnen hebben op de prijstraject van bitcoin. Bovendien rapporteerde de Amerikaanse overheid een begrotingsoverschot van $210 miljard in april, ondersteund door hogere belastingontvangsten die de gestegen uitgaven overtroffen.

Lees meer over:
bitcoin koersholders

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...