Leven van hond van Redditor gered door bitcoin

Bitcoin wordt steeds vaker in een adem genoemd met geopolitieke en macro-economische thema’s. Toch maakt het digitale internetgeld ook op klein vlak een groot verschil. Een Redditor uit de Verenigde Staten deelt hoe bitcoin het mogelijk maakte om een kankerbehandeling van zijn hond Derby te financieren.

Bitcoinbehandeling

Het verhaal is te lezen op Reddit, waar “dojeckahedron” meer vertelt over Derby. De hond had uitgezaaide kanker en had daarom bestralingen nodig. De man vertelt hoe hij alle bitcoin heeft verkocht om deze behandeling mogelijk te maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dojeckahedron zegt “dankbaar” te zijn dat ze bitcoin hadden gespaard, om Derby te kunnen geven wat hij nodig had.

Het gezin begon bitcoin te verzamelen “precies aan het begin van de pandemie”. In maart 2020, toen het grootste deel van de wereld in lockdown zat, begonnen veel particuliere beleggers over bitcoin te lezen. Zo ook dojeckahedrons:

“Ik geloof dat we onze eerste investering in april 2020 hebben gedaan en vervolgens voornamelijk onze stimulus cheques hebben geïnvesteerd, samen met een paar kleinere aankopen tijdens enkele dips.”

De Redditor verdubbelde sindsdien zijn digitale vermogen. Mede hierdoor konden ze zonder financiële problemen de behandeling van Derby betalen. De broer van de hond overkwam zes jaar geleden hetzelfde lot, maar overleefde het niet. Met Derby gaat het inmiddels stukken beter!

Leven van hond van Redditor gered door bitcoin

Donatie

Vervolgens ging ook de Reddit- en bitcoin-community meedoen. Op een adres dat de Amerikaan deelde (op aanvraag van een reaguurder) is inmiddels al een paar honderd dollars binnengekomen. Ook kreeg zijn bericht meer dan tienduizend ‘upvotes’.

De liefde voor het huisdier was groter dan voor het ongrijpbare internetgoed, zo vertelt dojeckahedron :

“Uiteindelijk is geld gewoon geld. Onze hond, Derby is al meer dan 12 jaar onze beste vriend en een zeer trouwe metgezel.”

Inmiddels gaat het goed met het beestje: “Hij is verder gezond en zijn prognose met behandeling is erg goed.”

Leven van hond van Redditor gered door bitcoin

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...