Londonse beleggers kunnen nu in een bitcoin ETP investeren

21Shares lanceert halverwege juni na de beurs in Amsterdam en Parijs een nieuw exchange-traded product (ETP) in het Verenigd Koninkrijk. Dit beleggingsproduct met de naam ABTC zal worden verhandeld via de Aquis Exchange.

Bitcoin ETP

ETP´s (exchange-traded product) zijn financiële producten die proberen een bepaalde index te volgen. In dit geval probeert dit product de prijs van bitcoin zo nauwkeurig mogelijk te volgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het geeft investeerders de kans om mee te doen met de prijsactie van BTC, zonder zelf over te gaan tot een aankoop van het echte product.

De ETP van 21Shares, een aanbieder afkomstig uit het Zwitserse Zug, zal hetzelfde werken als een ETF (exchange traded fund). Hierbij zal het institutionele beleggers de mogelijkheid geven om in bitcoin te investeren op een gereguleerde en traditionele manier. Het heeft ook een aantal accountancyvoordelen ten opzichte van investeren in fysieke bitcoin op een beurs of broker.

Alleen voor instituties

Tot dusver is het Verenigd Koninkrijk voorzichtig geweest met goedkeuren van crypto beleggingsproducten. In januari heeft de Financial Conduct Authority zelfs de verkoop van bitcoin derivaten voor consumenten verboden. De reden hiervoor was omdat deze niet geschikt zouden zijn voor de gewone investeerder.

Dit geldt dus niet voor de institutionele beleggers. Het verbod houdt niet in dat niemand meer in bitcoin derivaten handelt, ongereguleerde platformen zoals Bitmex en Deribit zijn nog steeds erg populair in het Verenigd Koninkrijk.

‘We hebben maanden samen met 21Shares gewerkt aan dit project. We zijn trots om op zo’n manier te reageren op de institutionele vraag naar digitale assets.’, zo laat Alasdair Haynes, de CEO van de Aquis exchange, weten.

21 Shares is niet alleen actief in het Verenigd Koninkrijk. Ook in Parijs en Amsterdam hebben ze samen met WisdomTree, VanEck, en de ETC group allerlei ETP’s weten te lanceren. Deze zijn op 1 juni jongstleden live gegaan.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
ETPVerenigd Koninkrijk