Luno ontvangt licentie in Frankrijk

Bitcoin beurs Luno heeft een licentie voor digitale activaserviceproviders (DASP) ontvangen van de Franse toezichthouders. De firma kan nu cryptovaluta aanbieden aan klanten in Frankrijk.

Luno is ook bezig om een extra licentie te verkrijgen via de Autorité des Marchés Financiers (AMF), de toezichthouder op de aandelenmarkt van het land. Dat is een vergunning die nog aan geen enkel DASP-bedrijf is toegekend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Luno CEO en medeoprichter Marcus Swanepoel is regulering een essentiële stap naar meer adoptie van cryptomunten zoals bitcoin.

Luno maakt deel uit van de Digital Currency Group, die meer dan $40 miljard onder zijn beheer heeft en ’s werelds grootste blockchain-investeerder is.

In mei verleende Frankrijk Binance ook een DASP-licentie, nadat de beursgigant een investering van €100 miljoen ($102 miljoen) in het land aankondigde en een samenwerking aanging met de in Parijs gevestigde startup-incubator Station F.

Lees meer over:
Frankrijk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...