Luno ontvangt licentie in Frankrijk

Luno ontvangt licentie in Frankrijk

Bitcoin beurs Luno heeft een licentie voor digitale activaserviceproviders (DASP) ontvangen van de Franse toezichthouders. De firma kan nu cryptovaluta aanbieden aan klanten in Frankrijk.

Luno is ook bezig om een extra licentie te verkrijgen via de Autorité des Marchés Financiers (AMF), de toezichthouder op de aandelenmarkt van het land. Dat is een vergunning die nog aan geen enkel DASP-bedrijf is toegekend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Luno CEO en medeoprichter Marcus Swanepoel is regulering een essentiële stap naar meer adoptie van cryptomunten zoals bitcoin.

Luno maakt deel uit van de Digital Currency Group, die meer dan $40 miljard onder zijn beheer heeft en 's werelds grootste blockchain-investeerder is.

In mei verleende Frankrijk Binance ook een DASP-licentie, nadat de beursgigant een investering van €100 miljoen ($102 miljoen) in het land aankondigde en een samenwerking aanging met de in Parijs gevestigde startup-incubator Station F.

Lees meer over:
regulering Frankrijk

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties