Matrixport van Jihan Wu haalt $100 miljoen op

Matrixport van Jihan Wu haalt $100 miljoen op

Matrixport is van plan om $100 miljoen aan investeringen op te halen. Dat meldt Bloomberg.

Crypto-unicorn

Het bedrijf is in 2019 opgericht door Jihan Wu, de oud-CEO van Bitmain. Het is gevestigd in Singapore en richt zich als financieel dienstverlener op digitale activa.

Als ze de $100 miljoen ophalen, wordt de waarde van het bedrijf geschat op $1,5 miljard. Daarmee zou het een officiële crypto-unicorn zijn. Overigens werd de waarde van Matrixport tijdens de Series C-financieringsronde in augustus 2021 ook al geschat op grofweg $1 miljard.

Hoewel de deal nog moet worden afgerond, heeft Matrixport goede hoop. Naar eigen zeggen hebben ze toezeggingen van niet nader genoemde investeerders, waarmee ze al sowieso op $50 miljoen kunnen rekenen.

De financieringsronde van vorig jaar werd geleid door DST Global, C Ventures en K3 Ventures. Onder andere Tiger Capital, Lightspeed, Polychain en Dragonfly Capital investeerden in het bedrijf.

Miljardenbedrijf en -volumes

Hoewel Matrixport niet een heel bekende naam is, hebben ze $10 miljard in beheer en draaien ze naar verluidt een maandelijks volume van $5 miljard.

CEO Jihan Wu is wél een bekende naam. Hij liet anderhalf jaar geleden Bitmain achter zich, de grootste fabrikant van bitcoin mining rigs.

Ross Gan, hoofd public relations van het bedrijf, bevestigt de ontwikkelingen aan Bloomberg:

"Matrixport werkt routinematig samen met belangrijke belanghebbenden als onderdeel van zijn normale bedrijfsvoering, inclusief investeerders die graag willen deelnemen en onze visie als financiële dienstverlener voor digitale activa mogelijk maken."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties