Mayer Multiple van 0,69: “Bitcoin nog altijd goedkoop, maar niet gestoord goedkoop”

De Mayer Multiple is een indicator die al jaren meeloopt en een krachtige tool blijkt om toppen en bodems voor de bitcoin koers te voorspellen. Op dit moment geeft de indicator een score van 0,69 af, wat volgens ChartsBTC betekent dat bitcoin "nog altijd goedkoop is, maar niet gestoord goedkoop."

Hoe werkt de Mayer Multiple?

De Mayer Multiple is een indicator die in essentie heel simpel werkt. Het berekent zijn score simpelweg door de huidige bitcoin koers te delen door het 200-daags voortschrijdend gemiddelde. Op dit moment komt daar dus een score van 0,69 uit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat we wel constateren is dat de pieken en dalen van bitcoin en dus de Mayer Multiple met de jaren minder uitgesproken worden naarmate de volatiliteit afneemt. Volgens Willy Woo betekent dit dat we de "oververkocht/overgekocht" extremen moeten herkalibreren.

Mayer Multiple van 0,69:

Op basis van de Mayer Multiple lijkt het er echter op dat we de bodem gehad hebben en dat we weer omhoog kunnen kijken. De realiteit is echter dat on-chain indicatoren en koersindicatoren als de Mayer Multiple niet de enige factor zijn die iets zeggen over de bitcoin koers.

Tijd om te springen

Op het moment van schrijven heeft bitcoin in totaal al 905 dagen in de prijsrange van 10.000 tot 100.000 dollar doorgebracht. Daarmee komen we langzamerhand dichterbij de 1.331 dagen die bitcoin tussen de 100 en 1.000 dollar heeft doorgebracht van 2013 tot 2017.

Op basis daarvan zou je kunnen zeggen dat we nog maximaal 1 tot 1,5 jaar in deze prijsrange door moeten brengen voordat we een sprong omhoog maken. Op het moment van schrijven lijkt het praktisch onmogelijk om zomaar een extra nul toe te voegen.

Maar dat is wel wat bitcoin de afgelopen jaren gedaan heeft. Al is voor die extra nul natuurlijk wel steeds meer kapitaal nodig. Het zou al bijzonder zijn als bitcoin de komende vier jaar tussen de 100.000 en 200.000 dollar bivakkeert. Ook daarvoor moeten we een paar flinke sprongen maken.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....