Meta vraagt patenten aan voor bitcoindiensten in Brazilië

883 totale weergaven

Meta vraagt patenten aan voor bitcoindiensten in Brazilië. Het moederbedrijf van Facebook lijkt zich op te maken voor diensten rondom bitcoin en andere cryptocurrency’s in het land. Dat is te vinden op de Braziliaanse overheidswebsite voor patenten.

Aanvraag

Het is voorlopig slechts een aanvraag. Er is niets bevestigd of bekend gemaakt over grootse plannen. De aanvraag van Meta verklapt echter wel wat er mogelijk gaat gebeuren. Het bedrijf vraagt om patenten rondom het ontwerpen van hardware en software voor ‘bitcoin en cryptocurrency gerelateerde services’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meta was voorheen Facebook. Het techbedrijf is een nieuwe weg in geslagen en richt zich op de toekomst van de ‘Metaverse’. In die online wereld wil Meta relevanter dan ooit worden. Als het aan hen ligt bouwen zij zelfs die nieuwe online wereld.

Meta heeft een handelsmerkregistratie ingediend bij het Braziliaanse National Institute of Industrial Property (INPI) voor cryptoproducten en -diensten met betrekking tot trading, wallets en cryptobeurzen.

In de aanvraag staat duidelijk dat het geld om verschillende diensten rondom bitcoin, maar andere zaken zijn zeker niet uitgesloten. Met de plannen voor de Metaverse in het achterhoofd lijkt het een utopie om te denken dat Meta alles rondom bitcoin gaat bouwen.

Meta en bitcoin

Meta is een van de techgiganten dat nog geen duidelijke weg is ingeslagen naar bitcoin of andere cryptocurrency. Dat betekent niet dat ze het niet hebben geprobeerd. In 2019 werd de Diem Association (bij de oprichting was het nog Libra Association) opgericht waarmee Facebook van plan was een futuristisch betaalnetwerk te bouwen, maar met name door druk vanaf de kant van wetgevers en financiële toezichthouders kwam dat nooit van de grond.

Eerder deze week werd bekend dat Facebook de technologie van de Diem Association voor 200 miljoen dollar heeft verkocht aan Silvergate Capital.

Het lijkt een kwestie van tijd tot Meta meer laat weten over hun plannen. Mochten er plannen liggen voor Brazilië, dan is een deel van de patenten al aangevraagd.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBraziliëMeta

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...