MicroStrategy koopt voor $10 miljoen aan Bitcoin, totaal 91.064 BTC in beheer

MicroStrategy koopt 205 bitcoin (BTC) voor $10 miljoen. Het Amerikaanse bedrijf ontpopte zich in 2020 tot een heus bitcoinbedrijf. Onder leiding van Micahel Saylor zijn ze als eerste beursgenoteerde bedrijf in Amerika volop bezig met bitcoin.

Sterker nog: bitcoin is hun spaarmiddel voor de toekomst. En om die toekomst veilig te stellen blijft het bedrijf BTC inslaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

MicroStrategy heeft 91.064 BTC

Met de nieuwste aankoop komt het bedrijf in totaal op 91.064 BTC in de spaarpot. MicroStrategy is een beursgenoteerd bedrijf en moet dit soort zaken melden bij de toezichthouders van de Securities and Exchange Commission (SEC), het is dus openbaar voor hoeveel en wanneer zij inkopen doen.

Saylor en consorten betaalden al bijna $2,2 miljard voor hun stapel BTC, met een gemiddelde prijs van $24.119 per stuk. Daarmee staat het bedrijf dus dik in het groen. Maar het is niet de bedoeling snel bitcoin te verkopen.

Michael Saylor gaf in de ‘What is Money’ podcastserie een dringend advies aan alle bitcoiners: ”Als je vermogend bent en je bitcoin verkoopt, dan heb je het niet begrepen.”

Bitcoin kopen

De makkelijkste manier om bitcoin te kopen is met eigen geld. Je betaalt euro’s of dollars en krijgt daarvoor een bedrag in BTC terug. Maar wat doe je als je miljardenbedrijf geen reserves meer heeft? Dan haal je geld op!

Tenminste, zo denkt Saylor erover. Met MicroStrategy haalde hij recentelijk ruim $1 miljard op om direct in bitcoin te stoppen. Middels de uitgifte van converteerbare obligaties trekt het bedrijf investeerders aan.

Voor partijen met een hoop geld en vermogen is geld lenen relatief makkelijk en goedkoop. Investeerders krijgen aan het einde van de looptijd van de obligaties hun geld terug, en tussendoor krijgen ze twee keer per jaar rente. Saylor leent dus eigenlijk een hoop geld om bitcoin te kopen, met de belofte dit geld later terug te betalen in dollars.

Lees meer over:
MicroStrategy

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)