Miljardair Bill Miller: ‘Bitcoin is een verzekering tegen financiële catastrofe’

Op woensdag 8 februari heeft miljardair en investeringslegende Bill Miller zich weer eens uitgesproken over bitcoin. Miller is de oprichter, voorzitter en hoofd investeringen van investeringsfirma Miller Value Partners. Daarnaast is hij portfolio-manager van de “Opportunity Equity” en “Income Strategy” fondsen van Miller Value Partners.

“Bitcoin is op dit moment het beste te kwalificeren als het digitale equivalent van goud. Maar het heeft meerdere voordelen ten opzichte van het gele metaal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als de inflatie verder oploopt of zelfs als dat niet gebeurt, en meer bedrijven besluiten om een bitcoin-positie te nemen, dan kan de huidige kapitaaldruppel richting bitcoin veranderen in een stormvloed”, aldus Miller in een interview met CNBC.

Bitcoin is rattengif en fiat is de rat

Concullega investeringslegende Warren Buffet noemde bitcoin ooit rattengif. “Warren Buffet kan daar weleens gelijk in hebben. Bitcoin kan rattengif zijn en fiatgeld is dan de rat”, aldus Miller tegenover CNBC. Een uitspraak die we al vaker gehoord hebben als reactie op de woorden van Buffet. Die nog altijd grote aanzien heeft in de investeringswereld.

In het interview met CNBC kwam ook de omvang van de bitcoinpositie van Miller ter sprake. De interviewster was benieuwd of het waar is dat Miller de helft van zijn vermogen in bitcoin heeft geïnvesteerd. Miller reageerde daar op geheel eigen wijze op.

“Er werd gezegd dat ik de helft van mijn vermogen in bitcoin heb geïnvesteerd en dat is zeker niet waar. Wat er in werkelijkheid is gebeurd is dat ik een relatief kleine positie heb ingenomen. Die uiteindelijk is uitgegroeid tot 50 procent van mijn vermogen. Op dit moment is die positie echter kleiner vanwege de correctie, maar het is alsnog een grote positie”, zo maakt Miller duidelijk.

Miller over de KPMG aankondiging

Na het gesprek over zijn persoonlijke bitcoinpositie verplaatste het interview zich naar de aankondiging van KPMG Canada. Eerder deze week kondigde de grote accountancyfirma aan bitcoin en ether aan de balans te hebben toegevoegd. Wat volgens Miller een grote impact kan hebben op de verdere adoptie van bitcoin.

“Ik denk dat dit heel heel groot is omdat zij duidelijk invloed hebben op allerlei verschillende bedrijven die ze financieel begeleiden. Deze beslissing onderschrijft in feite de keuze van MicroStrategy om hun balans volledig op een bitcoinstandaard over te zetten. Ik denk ook dat je dit jaar veel adoptie zal zien onder stichtingen, schenkingsfondsen en instituties”, zo geeft Miller zijn visie op de ontwikkeling.

Als laatste spreekt hij over bitcoin als een soort verzekering op een financiële catastrofe. “Het is als een verzekering. In principe heeft een verzekering geen intrinsieke waarde. Maar dat wil je ook niet. […] Bitcoin is een verzekering voor een financiële catastrofe, zoals we die in Libanon of Afghanistan of vele vergelijkbare landen zagen tijdens de pandemie”, zo sluit hij af.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....