Miljardair Tim Draper verwacht dat de massa ‘zeer binnenkort’ naar bitcoin stapt

461 totale weergaven

De Amerikaanse miljardair Tim Draper weet het nog altijd zeker: bitcoin gaat stijgen. De durfkapitalist laat zich niet tegenhouden door de huidige situatie en doet een voorspelling: "De massa komt snel, en als ze komen dan komen ze tegelijk.''

Draper zit al jaren in de wereld van bitcoin. De beste man kocht ruim 29.000 bitcoin tijdens een veiling. De bezittingen van de failliete beurs Mt. Gox gingen deels naar de Amerikaan. Hij betaalde $632 per bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij is dus niet bepaald een . Hij is al jaren een van de prominente figuren die bitcoin een gouden toekomst voorspelt. In gesprek met London Real doet hij dat weer. Je kunt zijn uitspraken dus gerust met een flink korreltje zout nemen. Tegelijkertijd heeft hij zelf ook hevig geïnvesteerd in BTC. Het zijn niet alleen maar loze woorden. Draper speculeert op een toekomst met bitcoin in de hoofdrol.

Toekomst

Draper ziet een toekomst voor zich waar je eigenlijk overal met bitcoin kunt betalen. Het is nu soms nog omslachtig om bij je lokale slager of supermarkt met bitcoin te betalen. Als dat verandert dan kan het snel gaan. Draper: "Er zou dan geen reden zijn om vast te houden aan fiat-valuta. Het is gewoon niet hetzelfde, het is verbonden aan een of andere politieke kracht, het moet via de banken."

Hij vervolgt: "Dit is een spannende tijd." Draper vindt het niet gek dat de groei van bitcoin met horten en stoten gaat. Dat hoort bij een opkomende markt: "We zitten misschien wel in een soortgelijke crash als in 1929, maar nu hebben we bitcoin."

De hopiumdealer koopt zelf ook nog altijd bitcoin bij: "Ik ben door de jaren heen niet gestopt met bitcoin kopen."

Draper ziet ook dat overheden het moeilijk hebben. Hij verwacht dat uiteindelijk ook de Amerikaanse dollar te maken krijgt met nog hogere inflatie en een minder sterke positie op de wereldmarkt. De dollar staat op dit moment overigens hoger dan ooit tegenover de euro.

Draper: "Bitcoin is gewoon een betere valuta, en dingen die op de lange termijn beter zijn voor de consument, winnen uiteindelijk meestal. In de tussentijd zul je centrale banken een beetje nerveus zien worden, regeringen een beetje nerveus. Kleine regeringen zien dit als een kans.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsTim draper

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd