Goedemorgen Bitcoin: miners doen voorspelling over halving

goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin ETF van BlackRock behaalt mijlpaal: $15 miljard inflow

De spot bitcoin exchange-traded fund van BlackRock bereikte gisteren een totale inflow van $15 miljard. Precies drie maanden geleden werd de ETF gelanceerd op 11 januari. IBIT is een van de meest succesvolste fondsen ooit gebleken!

Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas vertelt:

“IBIT is ruim 50% gestegen en heeft in drie maanden tijd $15 miljard aan nieuw geld binnengehaald. Beide cijfers zijn het dubbele van alle andere BlackRock ETF’s, en ze hebben er 421. Dat is ongeveer zo heet als het strijkijzer maar kan worden.”

De ETF van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder van de wereld, domineerde ook gisteren weer in de statistieken. Het groeide met $192 miljoen, waarmee het de outflow van $125 miljoen uit Grayscale’s GBTC teniet deed. The Block heeft een aantal duidelijke grafieken gemaakt om de ontwikkelingen te weergeven (waarin de data van gisteren, donderdag, overigens nog niet is meegenomen).

‘Hong Kong Staat op het Punt Bitcoin en Ether ETF’s goed te Keuren’

Hong Kong gaat mogelijk al op maandag goedkeuring verlenen voor beursgenoteerde fondsen (ETF’s) die direct investeren in Bitcoin en Ether.

Volgens Bloomberg melden verschillende bronnen die dicht bij het vuur zitten dit. Deze ontwikkeling zou de stad verder op de kaart zetten als een belangrijk centrum voor digitale activa in de regio

Onder de kandidaten die waarschijnlijk groen licht zullen krijgen, bevinden zich een internationale arm van het Chinese Harvest Fund Management Co., en een samenwerkingsverband tussen Bosera Asset Management (International) Co. en HashKey Capital. Deze bedrijven staan te popelen om hun spot-crypto ETF’s, die rechtstreeks in de toonaangevende cryptomunten beleggen, te lanceren.

Marathon Digital: dit gaat bitcoin doen na de halving

Marathon Digital CEO Fred Thiel verwacht niet dat de volgende halving van bitcoin een grote impact zal hebben op de koers. Voor nu staat de halving op de planning voor 19 april en zakt daarmee de dagelijkse productie van 900 naar 450 bitcoin.

Tegen de huidige koersen scheelt dat rond de 30 miljoen dollar per dag en ruim 10 miljard dollar per jaar. Dat laatste lijkt toch wel een significant bedrag voor iets wat weinig impact zal hebben.

Spot Bitcoin ETFs knoeien met de cyclus
Fred Thiel is van mening dat de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten rommelen met de normale cyclus van bitcoin.

“Ik denk dat de ETF-goedkeuringen, die een enorm succes zijn voor bitcoin, veel kapitaal in de markt hebben getrokken en het effect van de halving mogelijk wat eerder laten plaatsvinden.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...