Miners moeten bitcoin verkopen om rekeningen te betalen

Miners moeten bitcoin verkopen om rekeningen te betalen

Dalende koersen zorgen ervoor dat de winstgevendheid voor miners afneemt. Gevolg is dat ze hun bitcoin naar beurzen beginnen te sturen om ze te verkopen op de open markt.

Miners sturen bitcoin naar beurzen

De instroom van bitcoin op beurzen vanuit wallets die worden geassocieerd met miningbedrijven bereikten in mei het hoogste punt sinds januari van dit jaar.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Het zou kunnen dat miners gehodl’de bitcoin beginnen te verkopen,” schrijft Compass Mining hierover in een onderzoeksrapport. “Ze voelen op zijn minst de pijn van de meest recente grote koersdaling. Voeg dit bij het naar beneden bijstellen van de difficulty -een teken dat miningapparatuur wordt uitgezet- en het lijkt erop dat de miners tegen de grenzen van winstgevendheid aanlopen.”

Het minen van bitcoin wordt minder winstgevend als de koers waartegen je de verdiende bitcoins in de boeken opneemt naar beneden gaat. Onder de huidige marktcondities kan het minen met gangbare miners, zoals de Antminer S9 van Bitmain, uit bij een stroomprijs van 6 dollarcent per kilowattuur. Miningbedrijven die daarboven zitten en toch willen blijven minen zonder te verkopen, moeten op zoek naar financiering.

Verkopen om de rekeningen te betalen

Argo Blockchain is van plan om een deel van de geminede bitcoin te verkopen en de rest van de verliezen te dekken met geleend geld. De grootste miner in termen van hashrate, Core Scientific, is al bezig om de kosten te dekken met het verkopen van bitcoin en zal dat blijven doen. Voor Riot geldt hetzelfde, ze verkochten in april de helft van de geminede bitcoin en in maart ook een flink deel.

Als de marges kleiner worden, is er bij een miningbedrijf ook minder buffer om verstoringen van de bedrijfsprocessen op te vangen. Cathedra Bitcoin heeft in mei 235 bitcoin verkocht om de liquiditeit van het bedrijf te verbeteren en om beter bestand te zijn tegen aanhoudende lage koersen. In april had het bedrijf het ook al moeilijk. Er was gemiddeld maar 45% van de rekenkracht beschikbaar, wegens stormen in Noord-Dakota, waar een deel van de miners staat.

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
miners hashrate

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties