Ministerie van Financiën wil VS wil meer regels en strengere handhaving op industrie

Ministerie van Financiën wil VS wil meer regels en strengere handhaving op industrie

Amerikanen kunnen rekenen op meer regels en strengere handhaving in de crypto-industrie. Het ministerie van Financiën wil dat toezichthouders een agressief beleid voeren.

Volgens The Block gaat het om 'digitale asset projecten' die zich niet aan de regels houden. Dat is overigens weinig nieuws, want die regels zijn juist wat toezichthouders al gebruiken om straffen of waarschuwingen uit te delen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het verhaal lijkt een onderdeel van een grotere strategie. Zo kwam het Witte Huis recentelijk met 7 richtlijnen en nieuwe ideeën voor cryptoregulering. Er moet uiteindelijk een eenduidig beleid komen in de VS. Tegelijkertijd speelt daar in het land ook zeker mee dat elke staat ook wat te zeggen heeft. Momenteel zijn er grote verschillen tussen verschillende staten.

De staat New York voert bijvoorbeeld een bijzonder streng beleid voor bitcoinbedrijven. Een staat als Wyoming probeert juist bedrijven uit de industrie aan te trekken met gunstige regels.

Strenger handhaven

Het ministerie van Financiën wil dus dat de bestaande regels strenger worden gehandhaafd. Er moeten echter ook nieuwe richtlijnen bijkomen. Denk dan bijvoorbeeld aan meer regels voor bedrijven die bezig zijn met bitcoin. Je kunt je echter ook goed voorstellen dat dit bedoeld is om willekeurige tokens aan te pakken.

Het signaal is helder: men vindt dat er een strenger beleid moet worden gevoerd. Het wetboek en andere richtlijnen zullen worden aangepast. De vraag is of de wetboeken de ontwikkelingen in de wereld van bitcoin kunnen bijhouden.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties