Moeilijkheidsgraad bitcoin mining bereikt met 50 biljoen nieuw record

Volgens data van BTC.com is de moeilijkheidsgraad voor het minen van bitcoin deze week gestegen tot 51,23 biljoen. En dat is een nieuw record!

Miningmoeilijkheid

De laatste aanpassing van de moeilijkheidsgraad, ook wel bekend als de mining difficulty adjustment, vond plaats op blokhoogte 792.288. Gisteren steeg het getal met 3,4%, wat het voor de allereerste keer ooit boven 50 biljoen bracht.

Het is een bevestiging van de stijgende rekenkracht die alle miners uit de hele wereld samen inleggen. Deze zweeft ook rond een recordhoogte van 400 EH/s.

Moeilijkheidsgraad bitcoin mining bereikt 50 biljoen

Foundry USA is de grootste mining pool van allemaal met een marktaandeel van 28,9%, gevolgd door Antpool met 22,6% en F2Pool met 14,1%.

Extra omzet

Sinds de opkomst van Ordinals verdienen de miners weer een stuk meer door de hogere transactiekosten, wat extra geld in het laatje brengt. Naast de block subsidie van 6,25 BTC kunnen ze ook rekenen op de som van de fees van de betalingen uit het block.

De dagelijkse omzet voor miners bereikte vorige maand een hoogste punt in vijf jaar. Dit zorgt er voor dat mining weer extra aantrekkelijk is, wat leidt tot meer rekenkracht, wat vervolgens leidt tot een hogere moeilijkheidsgraad.

De aanpassing zorgt er voor dat de blocktijd op de gemiddeld 10 minuten wordt gehouden. Op deze manier blijft de blocktijd stabiel, ongeacht het aantal miners er komen. De adjustment vindt iedere twee weken (of 2016 blocken) plaats.

Ondertussen kwam er voor de meeste bitcoin miners in de Verenigde Staten deze week goed nieuws. President Joe Biden stemde ermee in om de geplande belasting van 30% op elektriciteit te schrappen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining