Moeizame eerste handelsdag Australische bitcoin-ETF

Moeizame eerste handelsdag Australische bitcoin-ETF

In Australië zijn de eerste drie crypto-gerelateerde ETF’s live gegaan. De ontvangst door handelaars was ‘lauwwarm’. Er is optimisme over de langere termijn.

Lancering tijdens marktcrash

Er zijn vandaag drie crypto-ETF’s gelanceerd op het Australische handelsplatform van Cboe Global Markets. Een van de fondsen is een spot bitcoin ETF. 21 Shares koopt daadwerkelijk bitcoin aan, wat maakt dat het voor beleggers de meest directe blootstelling aan bitcoin geeft. De andere twee fondsen zijn een Ethereum ETF (van 21 Shares) en een ETF die aandelen in de Canadese Purpose Bitcoin ETF koopt (van Cosmos).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De lancering werd eind april uitgesteld. Het werd niet helemaal duidelijk waarom het debuut werd uitgesteld, maar vermoedelijk ging het om wat details in de onderliggende infrastructuur die de handel mogelijk maakt.

Lage volumes

Vanaf vandaag kan de ETF daadwerkelijk verhandeld worden. Na een halve dag was de marktkapitalisatie van de 21 Shares bitcoin ETF ongeveer $300.000. Vorig jaar oktober was de lancering van de eerste Amerikaanse bitcoin futures ETF. Onder volstrekt andere marktomstandigheden werd toen in New York een handelsvolume van $280 miljoen in de eerste 20 minuten genoteerd.

Analisten noemen de eerste halve handelsdag eufemistisch ‘enigszins gedempt’, maar ook een ‘fiasco’. CEO van Cosmos, Dan Annan, is er stoïcijns onder en blijft optimistisch: “We hebben tot nu toe een goede ontvangst van de markt gezien voor de eerste dag,” zegt hij.

Optimisme over lange termijn

Gezien de dramatische marktomstandigheden is dat misschien ook niet onterecht. Ook voor de lange termijn ziet Annan de toekomst van zijn ETF zonnig in: “Beleggers met een langetermijnvisie op blootstelling aan bitcoin en cryptovaluta zullen echter begrijpen dat dit een goede kans is om in te stappen. En daarom hopen we de komende dagen een toename van de volumes te zien,” legt Annan uit.

De koers van bitcoin dook vandaag tot onder de $27.000 met een gerealiseerd verlies in de markt van ruim 8 miljard dollar de afgelopen drie dagen.

Lees meer over:
ETF Bitcoin ETF

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties