MoneyGram neemt belang in cryptobedrijf Coinme

Geldverwerker MoneyGram heeft een minderheidsbelang verworven in Coinme, een bedrijf waarmee je via cash bitcoin en andere munten kunt kopen.

Het gaat om een aandeel van 4% en het is onderdeel van een financieringsronde A voor de broker.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De twee bedrijven werkten in een eerder stadium al strategisch samen. Hoe gaat het in zijn werk? Je downloadt de app van Coinme. Je wisselt cash om in crypto’s in één van de automaten van Coinstar of MoneyGram en via een QR code kun je die ontvangen met je Coinme app.

‘Met dit soort samenwerkingen versterkt MoneyGram haar positie in het gebruik van blockchain en vergelijkbare technologieën’, zegt Alex Holmes, voorzitter en CEO van MoneyGram.

Coinme is opgericht in 2014 en is actief in 48 Amerikaanse staten. Het is vooralsnog voorbehouden aan Amerikaanse klanten, maar er zijn plannen om wereldwijd uit te breiden. Consultancyfirma Deloitte heeft ze uitgeroepen tot één van de snelstgroeiende technologiebedrijven in Noord-Amerika.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens
langs in onze Telegram chat, en download
ook vooral onze Android
Nieuws app

of iOS Nieuws
app
!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...