Moscow Stock Exchange overweegt bitcoin handel aan te bieden

Moscow Stock Exchange overweegt bitcoin handel aan te bieden

De Moscow Stock Exchange gaat naar verluidt binnenkort zijn eigen crypto-handelsplatform lanceren. Dat vertelt de directeur van de Financial Market Committee van de Doema, het Russische Lagerhuis.

Bitcoinhandel

Anatoly Aksakov vertelt:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"Natuurlijk zou er een cryptobeurs moeten zijn, opgezet volgens de strenge eisen van de centrale bank. Dit zou een divisie van de Moscow Exchange kunnen zijn, een divisie die werkt binnen een gerespecteerde organisatie, met grote tradities, gewend aan actieve interactie met de centrale bank."

Eerder zei Alexei Moiseev, de vice-minister van Financiën, al dat zijn ministerie en de Centrale Bank in de nabije toekomst een lijst met handelsbeurzen zullen opstellen.

Het is niet nieuw dat de Moscow Stock Exchange hint naar cryptohandel. In 2018 gebeurde dit voor het eerst. Destijds ging het over het aanbieden van de handel van bitcoin futures, maar de centrale bank van het land verwierp het voorstel.

Verandering van de taal

In de tussentijd is er veel veranderd. Rusland is wegens de oorlog in Oekraïne getroffen door sancties en vanuit allerlei hoeken begint het verhaal te resoneren dat bitcoin legaal en gereguleerd moet worden. Zelfs de centrale bank, die jaren lang fel tégen bitcoin was, begint langzaam iets op te schuiven.

Ook komt er vanuit het Lagerhuis van het Russische parlement wetgeving die cryptoplatforms verbiedt om 'aankopen met cryptovaluta' mogelijk te maken.

Het wetsvoorstel wil specifiek een einde maken aan het gebruik van digitale activa voor real-world transacties binnen de Russische Federatie.

Daarbuiten mag bitcoin nog wel gebruikt worden voor internationale handel. Specifiek voor de verkoop van olie, zo vertelde Pavel Zavalny, voorzitter van het Energiecomité van de Doema, eerder al. De Russische minister van Financiën weerlegde deze uitspraak dan weer: "Er is geen plek voor bitcoin in oliehandel."

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Rusland

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties