Nederland telt net als vorig jaar 2 miljoen cryptobezitters

Uit onderzoek van Multiscope blijkt dat bitcoin de populairste cryptovaluta van Nederland blijft. Bijna één op de tien Nederlanders heeft bitcoin.

Bitcoinbezit in Nederland

Dat valt te lezen in de derde editie van de Cryptovaluta Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 4.000 Nederlanders.

Het aantal cryptobezitters in Nederland blijft onveranderd. Net als vorig jaar is 14% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder (2 miljoen Nederlanders) in het bezit van een of meerdere cryptovaluta. Het aantal cryptobezitters lijkt dus te stagneren.

Gemiddeld heeft men 11% van hun vrij beschikbare vermogen in crypto’s geïnvesteerd. Bitcoin is wat dat betreft de koploper en de populairste van allemaal. Bijna één op de tien Nederlanders bezit bitcoin (8%). Het aantal bezitters is echter iets gedaald van 1,25 miljoen in 2022 naar 1,23 miljoen in 2023.

Nederland telt net als vorig jaar 2 miljoen cryptobezitters

Net als vorig jaar volgen Ethereum (6%), Cardano (4%), Ripple (3%) en Dogecoin (2%) op de ranglijst.

Verder blijkt ook dat de meeste cryptobezitters geld van hun betaalrekening gebruiken om crypto’s te kopen. Het zou gaan om 72%. Dit is een stijging van 9% ten opzichte van vorig jaar (63%).

Eén op de drie Nederlanders uit de steekproef gebruikt spaargeld voor de aankoop, terwijl we met ons allen niet veel geleend geld gebruiken om in de cryptomarkt te beleggen (<1%).

Tot slot blijkt dat jongeren (van 18-34jaar) vaker hun betaalrekening gebruiken (81%) dan 35-plussers. Deze laatste groep gebruikt relatief vaker spaargeld (>40%).

Het hele rapport kun je op de website van Multiscope bestellen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsNederland