‘Nederlandse’ bitcoin spaardienst Bittr weer online

De bitcoin spaardienst Bittr is weer online gekomen, zo meldt het Twitteraccount van het bedrijf van Ruben Waterman.

Bittr is weer terug

Bittr is een dienst om dollar cost averaging in de praktijk te brengen. Je doet hiermee heel simpel geautomatiseerde bitcoinaankopen per dag, per week of per maand.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo koop je in de loop van de tijd een heleboel beetjes bitcoin, ongeacht wat de marktprijs doet.

Eind november moest de dienst noodgedwongen stoppen omdat ze geen toegang meer kregen tot hun bankrekening.

Hun bank, de Volksbank Raiffeisenbank Nordoberpfalz eG (VR Bank), maakte in de zomer van 2021 bekend geen diensten meer te willen leveren aan Bittr per december 2021.

De maanden erop is getracht om een samenwerking te starten met een aantal andere banken, maar dat is niet meer op tijd gelukt. Nu, ruim één maand later, heeft Bittr een deal gesloten met 'diverse banken' om de service in de lucht te houden.

Machtsmisbruik door banken

Het is niet ongebruikelijk dat banken hun activiteiten met bitcoinbedrijven staken. Vorig jaar heeft De Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland erop gewezen dat Nederlandse banken geen rekening verschaffen aan bitcoinbedrijven.

Vorig jaar werd bijvoorbeeld bekend dat zakelijke klanten van de Rabobank geen bitcoin daarmee kunnen kopen bij een beurs of broker.

Het Nederlandse Bittr is in 2020 uitgeweken naar Zwitserland, vanwege de verregaande eisen in de cryptowet.

Registranten moeten bijvoorbeeld elke bitcointransactie verifiëren en elke transactie boven de 10.000 euro melden bij de opsporingsinstanties. Ook loopt de sector op tegen relatief hoge toezichtskosten ongeacht de omzet die een bedrijf noteert.

Een rechter in Rotterdam heeft in 2020 bepaald dat verificatie van elke bitcointransactie niet meer verplicht is, nadat Bitonic hierover een rechtszaak is gestart tegen toezichthouder De Nederlandsche Bank.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...