Nep cryptoproject haalde $12 miljoen op bij 5.000 investeerders

Nep cryptoproject haalde $12 miljoen op bij 5.000 investeerders

Een nep cryptoproject dat zicht richtte op de Latino-bevolking in de Verenigde Staten is per direct stopgezet door de Securities and Exchange Commission (SEC).

Cryptoproject

De Amerikaanse beurswaakhond publiceerde afgelopen maandag een klacht hierover.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De in Houston geboren Mauricio Chavez en Giorgio Benvenuto zijn de oprichters van CryptoFX. Het bedrijf uit Texas "gebruikten de aantrekkingskracht en nieuwheid van cryptovaluta om geld te verzamelen van onervaren investeerders", zoals te lezen is in de berichtgeving van de SEC.

Ze beloofden enorme rendementen op het geld dat door de gedupeerden werd inlegden. Chavez bood workshops aan "met het doel om de Latino-community les te geven en in staat te stellen om welvaart op te bouwen door middel van de handel in cryptovaluta."

Kleine disclaimer: Chavez had zelf helemaal geen expertise, achtergrond of ervaring met het investeren in cryptovaluta.

Rechtszaak

De Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van Texas heeft een rechtszaak aangespannen tegen CryptoFX. Ze beweren dat er sinds 2020 seminars zijn georganiseerd die "slechts manieren waren om investeerders om hun geld te vragen en dit aan CryptoFX te geven".

Dit geld verdween in een piramidespel van het tweetal. Chavez zou investeerders met valse documentatie om de tuin te hebben geleid. Hierin stond onder andere dat zijn investeringen gegarandeerd géén verliezen zouden kunnen maken.

Met deze statements kon CryptoFX meer dan $12 miljoen ophalen bij meer dan 5.000 investeerders.

Meer dan 90% van het geld kwam in de broekzak van Chavez terecht. Hij leefde een zeer luxe leventje, met auto's, sieraden en een groot huis op naam van zijn vrouw.

De SEC is op stoom gekomen wat betreft cryptoponzi's. Vorige week stopte het twee bedrijven die $4,4 miljoen ophaalden. Het ging om Edelman Blockchain Advisors LLC en Creative Advancement LCC.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin SEC scam

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties