New York Times: “Alle valuta ter wereld vallen omlaag, behalve bitcoin”

De razende Amerikaanse dollar vernietigt momenteel aandelenportfolio’s, grondstoffenprijzen en rivaliserende valuta. In één week tijd verloor de Britse pond bijvoorbeeld 6,65 procent ten opzichte van de Amerikaanse dollar, terwijl de S&P 500 voor de afgelopen vijf handelsdagen een min van 5,79 procent moet opschrijven.

Bitcoin doet het opvallend goed

Ook bij de New York Times is inmiddels opgevallen dat bitcoin zich redelijk sterk weten te houden tegen de krachtige Amerikaanse dollar. Na de correctie van gisteren schrijft bitcoin over de afgelopen 7 dagen een verlies van slechts 1 procent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

New York Times:

Op het moment dat de journalisten van de New York Times bezig waren met het artikel, stond bitcoin zelfs op een plus van 6,5 procent over de afgelopen 7 dagen. Nu staat de bitcoin koers significant lager, maar doet de digitale munt het alsnog beter dan vele andere assets.

Vangen we hiermee de eerste glimp op van een toekomst waarin bitcoin niet meer kwalificeert als risico-asset, maar als mogelijke bescherming tegen economische ellende? Er lijkt daadwerkelijk een kans dat bitcoin eerder een bodem vindt dan de rest van de markt.

De ontkoppeling van bitcoin

De afgelopen maanden is de correlatie van bitcoin met de traditionele financiële markten extreem geweest. Als de S&P 500 of de Nasdaq 100 een beweging omhoog of omlaag maakten, dan duurde het niet lang voordat bitcoin volgde. Inmiddels lijkt daar verandering in te komen.

Het heeft er alle schijn van dat de bitcoin beren hun kruit de afgelopen maanden verschoten hebben en dat steeds meer bitcoin in handen van doorgewinterde hodlers terechtgekomen zijn. Doorgewinterde hodlers kopen over het algemeen om nooit meer te verkopen of in ieder geval heel lang te blijven zitten.

Als er straks weinig tot geen verkopers meer over zijn, dan is het goed mogelijk dat bitcoin eerder aan de wederopstanding begint dan traditionele financiële assets. Het zou wat zijn als 2022 het jaar van ‘de grote ontkoppeling’ blijkt te zijn.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....