Nicholas Merten voorziet “moeilijke tijd” voor bitcoin

Macro-analist Nicholas Merten waarschuwt voor een "hele moeilijke tijd" voor bitcoin, omdat de wereldwijde liquiditeit blijft afnemen. Volgens de populaire analist wordt de bitcoin koers voor een groot deel bepaald door het monetair beleid van centrale banken.

Liquiditeit is cruciaal voor bitcoin

Volgens Nicholas Merten is de wereldwijde liquiditeit cruciaal voor bitcoin. "Als je meer geld print, dan moet de waarde van bitcoin duidelijk omhoog. Gedurende periodes van monetaire contractie (dalende geldhoeveelheid) zou bitcoin moeite moeten hebben. [...] Liquiditeit is cruciaal, het is het bloed wat alle financiële assets nodig hebben om te blijven stijgen", aldus Merten.

Hoewel bitcoin de afgelopen maanden redelijk stabiel is gebleven, ondanks dat de wereldwijde liquiditeit bleef dalen, is er volgens Merten nog een kans dat het allemaal de verkeerde kant opslaat.

"Als investeerders die rond deze range kopen (25.000 tot 32.000 dollar), die daarmee de huidige steun vormen terwijl sommige mensen verkopen, als zij niet zien dat er genoeg bulls zijn die tegen de huidige prijzen willen inkopen naast hen en de verkooporders willen opeten om de prijzen omhoog te duwen...

Als al die mensen zich realiseren dat er niet genoeg momentum is om de huidige range van 28.000 tot 32.000 dollar te doorbreken, dan gaan mensen beginnen met uitcashen", zo gaat Merten verder.

Belangrijke maanden voor bitcoin

Zo breken er dus belangrijke maanden aan voor bitcoin. De koers staat al enige tijd onder druk, maar de bulls weten zich nog aardig staande te houden. Dat zal grotendeels zijn op basis van de wetenschap dat er in april 2024 een halving aankomt en dat we mogelijk de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF krijgen.

Met name dat laatste kan voor een gigantische klapper zorgen voor bitcoin. Wat dat betreft is het des te belangrijker dat de koers in ieder geval binnen de huidige range blijft, maar het is goed mogelijk dat we richting de halving nog een beetje zullen stijgen.

Die stijgingen zullen dan vooral plaatsvinden op basis van het verleden, want bitcoin slaagde er na iedere halving in om een nieuwe bullmarkt te beginnen.

Lees meer over:
bitcoin koersBitcoin nieuws

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....