Ontwaakte Bitcoin-Adressen Uit 2012: $8.6M Miljoen Aan Coins Verplaatst

Recente blockchain-gegevens tonen aan dat drie lang inactieve Bitcoin-adressen uit januari 2012 weer actief zijn geworden. Deze adressen hebben in totaal 325,19 Bitcoin verplaatst, wat op dit moment een waarde van meer dan $8,6 miljoen vertegenwoordigt. Dit gebeurt na een periode van 11 jaar inactiviteit.

Het Verhaal Achter de Transacties

De eerste twee transacties zijn afkomstig van wallets die meer dan 11 jaar geleden zijn aangemaakt, op 11 januari 2012 om precies te zijn. De eerste wallet verplaatste 145,53 BTC, terwijl de tweede wallet 21,97 BTC verstuurde. Beide transacties werden bevestigd in blok 807,852 en zijn ontdekt door btcparser.com.

Kort daarna voerde een ander adres, gelabeld als “1HNnG,” een transactie uit van 157,69 BTC. Deze transactie werd bevestigd in blok 807,853. Opvallend is dat geen van deze transacties geavanceerde privacy-maatregelen had, waardoor ze vatbaar zijn voor transactie-analyse.

Door dieper in te gaan op de blockchain-gegevens, lijkt het erop dat deze drie transacties waarschijnlijk afkomstig zijn van één enkele eigenaar. Dit betekent dat er in 2023 alleen al 43 inactieve Bitcoin-adressen uit 2012 zijn gereactiveerd.

Dit is niet de eerste keer de afgelopen tijd dat een oude Bitcoin wallet tot leven komt. Dit jaar zijn al 3,700.97 BTC afkomstig van wallets uit 2012 verplaatst, wat neerkomt op een duizelingwekkende $98,25 miljoen tegen de huidige wisselkoersen.

Een Reis Terug in de Tijd

Toen de eigenaar deze Bitcoin-munten voor het eerst in zijn digitale kluis plaatste, was de cryptomarkt nog in een prille fase. De prijs van één Bitcoin was destijds slechts $6,36. Als we dat omrekenen naar de hoeveelheid Bitcoin die de eigenaar had, komen we uit op een totale waarde van slechts $2,068. In die tijd was dit een bescheiden investering, en velen zouden het misschien zelfs als een risicovolle gok hebben beschouwd.

Fast-forward naar 2023, en de situatie is radicaal veranderd. De prijs van Bitcoin is in vergelijking met 2012 natuurlijk vaak over de kop gegaan, en de markt is volwassener dan ooit. De 325,19 Bitcoin die de eigenaar in zijn bezit had, zijn nu maar liefst $8,6 miljoen waard. Dat is een astronomische waardestijging die maar weinig andere investeringen kunnen evenaren.

Lees meer over:
wallet

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...